Apvienības "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK (TB/LNNK) Rīgas domes frakcija ir pārliecināta, ka pašvaldību vēlēšanās, kas notiks šogad 6.jūnijā tiks ievēlēti arī TB/LNNK izvirzītie kandidāti uz Rīgas domi, sacīja Rīgas mērs Jānis Birks (TB/LNNK).

Birks uzskata, ka TB/LNNK ir iespēja ne tikai iekļūt nākamajā Rīgas domes sasaukumā, bet arī gūt pārliecinošus rezultātus. "Šajos pēdējos divos gados, kad Rīgas mērs ir TB/LNNK pārstāvis, beidzot ir sāktas lietas, par ko iepriekšējos 15 gados tikai runāja, un to vēlētāji noteikti novērtēs," norādīja frakcijas pārstāvji.

TB/LNNK Rīgas mēra kandidāts pašvaldības vēlēšanās būs esošais domes priekšsēdētājs Birks, kurš uzskata, ka līdz šim strādājis godprātīgi. "Vēlētāji to visu izvērtēs un dos savu vērtējumu. Domāju, ka rezultāti, kas attiecas uz "tēvzemiešiem", būs labi," uzsvēra Birks.

Nākamajā sasaukumā TB/LNNK pozīcijas nemainīsies un koalīciju vēlētos veidot ar labējām partijām, bet nevēlētos sadarboties ar partiju "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā" (PCTVL) un apvienību "Saskaņas centrs" (SC).

Rīgas domes valdošajā koalīcijā patlaban ir četras frakcijas, kurām kopā ir diezgan nestabils vairākums - tikai 31 no 60 deputātu balsīm. TB/LNNK ir astoņi deputāti, TP un LPP/LC - pa deviņiem deputātiem, bet LSDSP - pieci deputāti.

Savukārt SC frakcijā, kas līdz šim sadarbojās ar koalīciju, ir septiņi deputāti, bet opozīcijas partijām: JL - septiņi deputāti, PCTVL - astoņi deputāti un "Dzimtenes" frakcijai - trīs deputāti.

Rīgas domes TB/LNNK frakcijā patlaban strādā astoņi deputāti - Birks, Einārs Cilinskis, Andrejs Požarnovs, Imants Rākins, Helmī Stalte, Vilnis Zariņš, Ivars Gaters un Aivars Aksenoks.

Pašvaldību vēlēšanas notiks reizē ar Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanām sestdien, 6.jūnijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!