Rīgas dome otrdien ārkārtas sēdē atbalstīja Rīgas Tūrisma koordinācijas un informācijas centra dibināšanu. Centra uzdevums būs veicināt tūrisma attīstību Rīgā, kā arī veicinātu koordināciju tūrisma jomā starp Rīgas domi un Latvijas Tūrisma attīstības aģentūru un citām institūcijām.
Jaundibināmā centra uzdevums būs arī nodrošināt ar tūrisma resursiem saistītās informācijas izplatīšanu un tās pieejamību interesentiem, kā arī nodrošināt atbalstu un labvēlīgus apstākļus tūrisma attīstībai Rīgā.

Jaunajam centram plānots uzticēt līdzšinējos Pilsētas attīstības departamenta Ekonomiskās attīstības pārvaldes pienākumus, kas saistīti ar tūrisma attīstību Tūrisma koordinācijas un informācijas centra finansēšanai nepieciešamie 140 880 lati būtu jāatvēl no nākamā gada domes Rezerves fonda līdzekļiem.

Laikraksts "Večerņaja Riga", atsaucoties uz Rīgas pilsētas izpilddirektora Māra Tralmaka preses sekretāru Dzintaru Zaļūksni, ziņo, ka lēmumprojektu par Tūrisma koordinācijas un informācijas centra veidošanu ir virzījusi Tralmaka vietniece Vita Zablovska, kurai pieder SIA "Dabas draugi. Tūrisms". Jaunveidojamā Tūrisma koordinācijas un informācijas centra vadītājas amatam Zablovska virzot savu bijušo padoto Lolitu Lipsku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!