Otrdien skvērā pie Rīgas pils bija ieradušies daži cilvēki, kuriem policisti neļāva piketēt pret Lisabonas līgumu.
Policisti skaidroja, ka pikets neesot bijis saskaņots.

Sākotnēji skvērā ieradās daži cilvēki no Rīcības partijas, taču, saņemot kārtības sargu norādījumus, ka pikets nav saskaņots, notikuma vietu viņi pameta.

Patlaban divi vīrieši ar plakātiem rokās pastaigājas pa skvēru pie Rīgas pils.

Uz plakātiem ir uzraksti "Tikpat efektīvi kā cukura reforma!", "Ar Lisabonas līgumu palikuši bez biksēm!" u.c.

Vīrieši nevēlējās sniegt komentārus, vien norādīja, ka pastaigājas.

Jau ziņots, ka šodien no plkst.14.30 līdz 15.30 skvērā pie Rīgas pils domubiedru grupa "Ej, nosargā Latviju" vēlējās paust savu attieksmi pret Lisabonas līgumu, aģentūru LETA iepriekš informēja piketētāju pārstāvis Olafs Brežinskis.

"Piketējot mēs mēģināsim pievērst Eiropas Cilvēktiesību tiesas priekšsēdētāja Žana Pola Kostas uzmanību faktam, ka Latvijā likumu par Lisabonas līgumu Saeima ratificēja, neieklausoties tautas domās. Mēs uzskatām, ka par tik nozīmīgu tiesību aktu kā Lisabonas līgums bija jāorganizē referendums," norādīja Brežinskis.

Domubiedru grupa izveidojusi mājaslapu "nosargalatviju.lv", kur savu attieksmi pret Lisabonas līgumu jau pauduši gandrīz 8000 cilvēku.

Kā ziņots, Satversmes tiesa (ST) pasludināja spriedumu lietā "Par likuma "Par Lisabonas līgumu, ar ko groza Līgumu par Eiropas Savienību un Eiropas Kopienas dibināšanas līgumu" atbilstību Latvijas Republikas Satversmes 101.pantam".

ST nav konstatējusi tādas Lisabonas līguma normas, kas aizskartu Satversmes 2.pantā nostiprināto tautas suverenitātes principu, un nospriedusi, ka likums, ar kuru ratificēts Lisabonas līgums, atbilst Satversmes 101.pantam, kas noteic, ka ikvienam Latvijas pilsonim ir tiesības likumā paredzētajā veidā piedalīties valsts darbībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!