Rīgas dome ir izsludinājusi konkursu uz vakanto Rīgas Valsts un pašvaldību dzīvojamo māju privatizācijas komisijas (RDzMPK) priekšsēdētāja amatu. Līdzšinējo komisijas priekšsēdētāju Uldi Reimani pēc paša vēlēšanās dome no amata atbrīvoja 20.decembrī.
Līdz jauna komisijas priekšēdētāja iecelšanai šos pienākumus uzdots pildīt komisijas loceklei, Komunālā departamenta Dzīvokļu pārvaldes priekšniecei Ārijai Stabiņai. RDzMPK priekšsēdētāja amata pretendentiem ir jābūt augstākajai izglītībai, 3 gadu pieredzei vadošā amatā, kā arī pieredzei valsts vai pašvaldības darbā. Tiem, kas vēlas pretendēt uz komisijas vadītāja amatu, ir jāpārvalda vismaz divas svešvalodas un jāprot strādāt ar datoru. Konkursā uz vakanto amatu iespējamie pretendenti var pieteikties līdz 11.janvārim domes Personāla daļā.

Domes opozīcijas deputāti uzskata, ka, pārceļot amatā līdzšinējo RDzMPK priekšsēdētāju Uldi Reimani, komisijas vadītāja amats tiek gatavots kādam no politisko organizāciju apvienības "Par cilvēktiesībām vienotā Latvijā" - piemēram, partijas "Līdztiesība" priekšsēdētājai Tatjanai Ždanokai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!