Domubiedru grupa "Ej, nosargā Latviju!" vērsusies Valsts kontrolē (VK) un Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) ar lūgumu izvērtēt ieceri Esplanādē izvietot puķu dobi Eiropas kartes formā. Pēc lūguma autoru domām, tās izveide ir nesamērīgi dārga, bet lietderība - apšaubāma.
"Tāpat jāņem vērā arī neizprotamais veids, kā šo puķudobi var aplūkot," teikts "Ej, nosargā Latviju!" paziņojumā, atsaucoties uz aģentūras "Rīgas dārzi un parki" vadītāja Agnis Kalnkaziņa teikto, ka puķu dobi plānots izvietot Esplanādē nētālu no Oskara Kalpaka pieminekļa, "lai uzbraucot viesnīcas "Reval Hotel Latvija" augšējos stāvos, varētu redzēt kopbildi".

Grupas paziņojumā norādīts, ka "šādas dārgas un propagandiska rakstura puķu dobes" izveide taupības apstākļos neesot nepieciešama, jo ir daudz svarīgāku jautājumu, kuru risināšanai varētu novirzīt šos līdzekļus. Turklāt medijos izskanējusī informācija par aptuveni 100 kvadrātmetru plašās puķu dobes iekārtošanas izmaksām, kas sasniedz 10 000 latu, liek domubiedru grupai domāt par budžeta līdzekļu izšķērdēšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!