Veiktas izmaiņas AS "Parex" vadībā, liecina Uzņēmumu reģistru apkalpojošās firmas SIA "Lursoft" informācija.
"Parex" valdes priekšsēdētāja amatā ievēlēts Georgijs Krasovickis. Leonīds Jamroziks atbrīvots no valdes priekšsēdētāja, bet Jans Rainess - no valdes locekļa amata.

Darbu uzņēmuma valdē turpina Natālija Rjabova.

"Parex" padomē strādā Valērijs Kargins, kurš ir padomes priekšsēdētāja vietnieks, Viktors Krasovickis, kurš arī ir padomes priekšsēdētāja vietnieks, kā arī padomes priekšsēdētājs Gints Poišs.

2003. gada nogalē kompānijas akcijas piederēja ASV reģistrētajai "Capital Holding Enterprises L.L.C." - 36,93%, Jamrozikam - 0,11%, Karginam - 31,48%, Ņinai Kondratjevai - 4,26%, kā arī Viktoram Krasovickim - 27,22%. Datubāzei par AS akcionāriem gan ir uzziņas raksturs un nav juridiska spēka. Akcionāru saraksta iesniegšana Uzņēmumu reģistrā nav obligāta, tādēļ precīzs saraksts par akciju sabiedrību akcionāriem pieejams tikai pašā akciju sabiedrībā, bet par publiskajām akciju sabiedrībām - Latvijas Centrālajā depozitārijā.

Kā norādīja AS "Parex banka" Juridiskās direkcijas vadītāja vietniece Sandra Štokenberga, komercsabiedrība AS "Parex" pēc tam, kad bankas akcionāri Kargins un Viktors Krasovickis tiem piederošās AS "Parex banka" akcijas bija atsavinājuši par labu VAS "Latvijas Hipotēku un zemes banka", vairs nav uzskatāma par juridisku personu, kas būtu jebkādā veidā saistīta ar banku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!