Valdība šodien akceptēja identifikācijas karšu un pasu likumprojektu. Likums paredz, ka identifikācijas karte ir obligāts personu apliecinošs dokuments Latvijas pilsoņiem un nepilsoņiem, kuri sasnieguši 15 gadu vecumu.
Identifikācijas karte ir arī obligāts personu apliecinošs dokuments ārvalstniekiem, bezvalstniekiem vai bēgļiem, kuri saņēmuši uzturēšanās atļauju Latvijā. Saskaņā ar likumprojektu Latvijā paredzēts izsniegt pilsoņa, nepilsoņa, ārvalstnieka, bezvalstnieka vai bēgļa identifikācijas kartes, kā arī pilsoņa, nepilsoņa, diplomātiskās un dienesta pases un bezvalstnieka vai bēgļa ceļošanas dokumentus.

Projektā noteikts, ka pase ir ceļošanas dokuments, kurš tiek izsniegts pēc personas pieprasījuma, savukārt identifikācijas kartes kā ceļošanas līdzekļus iespējams izmantot tikai uz valstīm, ar kurām noslēgti īpaši līgumi. Identifikācijas kartes un pases saskaņā ar akceptēto likumprojektu satur turētāja vārdu, uzvārdu, personas kodu, pilsonību, dzimumu, dzimšanas datumu, fotogrāfiju un parakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!