Oficiālā laikraksta “Telegraf” galvenās redaktores Tatjanas Fastas un viņas vietnieku Vladimira Vigmana un Gaļinas Grišinas aiziešanas versija, ir vēlme kaut ko mainīt savā dzīvē, bet neoficiāli “Telegraf” darbinieki atzīst, ka atlūgumus iesniegušajai redakcijas vadībai jau vairākus mēnešus bija konflikts ar laikraksta īpašnieka “News Media Group” (NMG) pārstāvjiem uzņēmumā, sestdien raksta laikraksts “Diena”.

NMG par “Telegraf” īpašnieku kļuva pērn, kad avīzi pārdot izlēma uzņēmējs Valērijs Belokoņs. Kāds augsta līmeņa “Telegraf” redakcijas darbinieks laikrakstam stāsta, ka nesaskaņas bijušas par akcentiem, kā rakstīt un noformēt materiālus, jeb "radošo darbu", ar ko neesot jāsaprot, ka īpašnieks, par kuru kuluāros tiek uzskatīts ar Ventspils tranzītbiznesu saistītais Oļegs Stepanovs, būtu licis pakļauties kādam politiskam uzstādījumam. Savukārt cita “Telegraf” darbiniece “Dienai” norāda, ka laikrakstam ir bijis skaidrs politiskais kurss, kas vērsts uz apvienības Saskaņas centrs uzvaru vēlēšanās. "Tas nav politiskais spiediens, bet tāds kurss," laikrakstam saka darbiniece.

Redakcijas un īpašnieku pārstāvju konfliktam līdz kulminācijai nonākt palīdzējušas nesaskaņas ar laikraksta attīstību saistītos jautājumos. Pavasarī “Telegraf” darbiniekiem esot pateikts, ka prioritāte ir interneta portāls telegraf.lv, savukārt avīzes nākotne esot atkarīga no tā, cik būs naudas.

Arī NMG padomes priekšsēdis Jānis Jurkāns laikrakstam apstiprina, ka lielāks akcents tiek likts uz interneta portālu, pie kā cilvēkiem, kas visu mūžu strādājuši avīzē, varētu būt grūti pierast. Tomēr viņš norāda, ka pagaidām vēl par “Telegraf” drukātās versijas nāvi esot pāragri runāt, laikraksts turpināšot iznākt. To apstiprina arī NMG galvenā redaktore Olga Proskurova-Timofejeva, kura pagaidām pilda arī laikraksta galvenās redaktores pienākumus. Viņa laikrakstam uzsver, ka, nostiprinot laikraksta drukātās un elektroniskās versijas saikni, "kļūst aizvien spēcīgāka informācijas pasniegšana", turklāt to auditorijas reti pārklājoties.

Varbūt nepieciešama formāta maiņa, bet ieradums lasīt laikrakstu drukātās versijas tik drīz vēl nemainīsies, ir pārliecināta Fasta. Viņa un Proskurova-Timofejeva pretēji laikraksta darbinieku teiktajam noliedz, ka “Telegraf” redakcijas vadības aiziešanas iemesls būtu nesaskaņas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!