Rīgā pēc sociālās palīdzības septiņos mēnešos vērsušās 41 280 personas, informēja Rīgas domes Labklājības departamenta sabiedrisko attiecību speciāliste Lita Brice.

Kā pastāstīja Brice, pieaugums attiecībā pret iepriekšējā gada septiņiem mēnešiem ir par pieciem procentiem. Vislielākais personu skaita pieaugums vērojams, saņemot pabalstu garantētā minimālā ienākumu līmeņa nodrošināšanai - 51%, bet dzīvokļa pabalsta saņēmēju skaita pieaugums ir par pieciem procentiem.

Jauno klientu skaits, kas vērsušies pēc sociālās palīdzības Rīgas priekšpilsētas un rajona Sociālajos dienestos šī gada pirmajos septiņos mēnešos, salīdzinot ar pērnā gada pirmajiem septiņiem mēnešiem, pieaudzis par 56%.

Ja pērn no 1.janvāra līdz 31.jūlijam jauno klientu pabalstu saņēmēju skaits bija 1812, tad šogad attiecīgajā laika periodā - 2833 personas. Jauno klientu vidū vērojama tendence, ka palielinās ģimeņu ar bērniem un darbspējīgo personu skaits, savukārt samazinās pensionāru un invalīdu skaits.

Jūlijā pašvaldības sociālās palīdzības pabalstus saņēma 2724 darbspējīgas nestrādājošas personas jeb 7,3% no Rīgā jūlijā reģistrēto bezdarbnieku skaita.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!