Kompānija "Saliena real" Rīgas rajona Babītes pagasta Salienā sākusi jaunu projektu, kura ietvaros plānots uzbūvēt jaunu ciematu - "Rīgas satelīts", informēja "Saliena real" ģenerāldirektors Dainis Liepiņš.
Jaunajā ciematā atradīsies privātmājas un daudzstāvu - triju līdz četru stāvu - dzīvojamās mājas, biroja ēkas, ražotnes, servisa uzņēmumi, sporta un atpūtas objekti. Kopumā projekts aptver 570 hektārus. Pagaidām ir sākti celtniecības darbi projekta "komerciālajā parkā", kura platība ir 25 hektāri un kurš piesaista arvien jaunus investorus, pārsvarā metālpārstrādes, pārtikas, tekstila un koka pārstrādes uzņēmumus. Šobrīd jau ir pārdoti apmēram 25% no šī parka.

Savukārt citu objektu būvniecība tiks uzsākta ne vēlāk kā šā gada maijā. Projektu plānots realizēt aptuveni 20 gados. Liepiņš pauda, ka pašreiz ir pabeigtas publiskās aptaujas par Babītes pagasta ģenerālā plāna izmaiņām un notiek saskaņošana atbilstošajās valsts iestādēs.

Tāpat notiek detālplāna izstrādāšana 120 privātmāju ciematam Piņķos, kura platība ir 23 hektāri, un 121 hektāru plašajam privātmāju ciematam, kas atrodas 20 kilometrus no Rīgas pie Rīgas-Liepājas šosejas. Tiek veikta arī liela sporta un atpūtas kompleksa projekta realizācija.

"Kopējās projekta izmaksas šobrīd kalkulēt ir ļoti grūti, jo tas būs atkarīgs no realizējamo projektu specifikas, taču tikai infrastruktūras izveidošanā vien ir paredzēts ieguldīt 50 miljonus dolāru. Finansēšana notiks kompleksi, gan no kompānijas līdzekļiem, gan piedaloties investoriem," sacīja Liepiņš. Kompāniju "Saliena real" izveidojušas norvēģu firmas "Varner gruppen" un ASO, kā arī Norvēģijas un Latvijas privātpersonas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!