"Ēnu dienā", kad studenti un skolēni sekoja līdzi aptuveni 2000 Latvijas politiķu, uzņēmēju un administratīvo darbinieku ikdienai, paši "ēnu īpašnieki" vēlētos kļūt par ēnām visai eksotisku un mākslinieciski radošu profesiju pārstāvjiem.
Piektdien Biržas namā sarīkotajā preses konferencē piedalījās "ēnas" un arī "ēnu īpašnieki" - zemkopības ministrs Atis Slakteris, "Latvija Statoil" izpilddirektore Baiba Rubesa, "Ekonomistu apvienības 2010" prezidents Ojārs Kehris, "Lattelekom" prezidents Gundars Strautmanis, "Parekss bankas" prezidenta Valērija Kargina "ēna" Ivars Millers un "Radio Super FM" prezidents Uģis Polis.

Kehris paziņoja, ka viņš varbūt vēlētos kādu dienu kļūt par kosmonauta "ēnu", jo vienā no viņa rakstītajiem pirmajiem sacerējumiem Kehris norādījis, ka vēlētos būt kosmonauts.

Rubesa savukārt vēlētos iepazīties ar pasaulslavenā vijolnieka Gidona Krēmera un Romas pāvesta ikdienas dzīvi, bet Slakteris pavēstīja, ka kā bijušais sacīkšu dalībnieks ūdensmotosportā vēlētos iejusties F1 daudzkārtējā pasaules čempiona Mihaela Šūmahera "ādā". Ministrs vēlētos apzināt arī kāda operas mākslinieka ikdienas dzīvi, jo "es esmu pārāk tālu no šīs jomas un tāpēc būtu interesanti to uzzināt".

"Lattelekom" prezidents norādīja, ka viņš savulaik bērnībā vēlējies kļūt gan par ugunsdzēsēju un ūdenslīdēju, gan par lidotāju, bet tagad gan esot apmierināts ar sasniegto un nevēlas iejusties kādā citā "ādā". Uģis Polis paziņoja, ka vēlētos kļūt par Dalailamas "ēnu".

Kopumā "ēnu dienā" piedalījušies aptuveni 2000 skolēnu un arī tikpat politiķu, uzņēmēju un citu darbinieku. "Ēnas" bijušas arī augstākajām valsts amatpersonām - Valsts prezidentei Vairai Vīķei-Freibergai, premjeram Andrim Bērziņam, aizsardzības, tieslietu, ekonomikas ministriem, kā arī Saeimas deputātiem, žurnālistiem, dažādās bankās, lielos uzņēmumos un pat Dzemdību namā bija 15 skolēni.

"Ēnu diena" ir izglītojošs pasākums, kura laikā skolēni visā Latvijā apmeklē dažādus uzņēmumus un organizācijas, lai labāk iepazītos ar atšķirīgu nozaru un profesiju darbinieku un amatpersonu darbdienu un darba specifiku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!