Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības bankas (ERAB) pārstāvji sarunā ar Rīgas domes vadību izteikuši interesi par līdzdalību prāmju satiksmes atjaunošanā starp Rīgu un Stokholmu, sacīja Rīgas domes priekšsēdētājs Gundars Bojārs.
Viņš norādīja, ka tikšanās laikā apspriesti projekti, kas saistīti ar prāmju satiksmes attīstību Baltijas jūras reģionā un kuros ERAB varētu piedalīties ar savu atbalstu. Bojārs arī norādīja, ka parasti ERAB pati vai caur dažādiem investīciju fondiem piedalās kā akcionārs dažādos valsts un pašvaldību projektos.

Bojārs pieļāva, ka ERAB, visticamāk, tuvākajā laikā tiksies ar jaunizveidotās prāmju operatorkompānijas a/s "Rīgas jūras līnijas" vadību, lai apspriestu sadarbības iespējas. Ar ERAB pārstāvjiem Rīgas domes amatpersonas tikās otrdien Rīgā un tikšanās laikā pārrunāti jautājumi par iespējamo bankas līdzdalību pilsētas attīstības projektu finansēšanā.

A/s "Rīgas jūras līnijas" valdes priekšsēdētājs Miks Ekbaums BNS apliecināja, ka ir informēts par minēto tikšanos, taču pagaidām viņam konkrēta saruna ar bankas pārstāvjiem nav bijusi un nav noteikts arī tikšanās laiks. Ekbaums izteica cerību, ka tikšanās par iespējamo sadarbība ar ERAB pārstāvjiem par sadarbību prāmju līnijā Rīga-Stokholma notiks jau tuvākajā laikā.

Jau ziņots, ka jaunizveidotā prāmju operatorkompānija a/s "Rīgas jūras līnijas" no 25.aprīļa sāks regulārus komercreisus līnijā Rīga-Stokholma, izmantojot no Dānijas kompānijas "Mols Linien" īrētu ātrgaitas prāmi "Maxi Mols".

Par "Rīgas jūras līniju" akcionāriem ir nolēmušas kļūt Rīgas dome un Rīgas brīvosta, kuru iegādātais akciju kopskaits veidos kontrolpaketi - 51%. Pašlaik 5% "Rīgas jūras līniju" akciju īpašnieks ir SIA "Unimars", 15% pieder SIA "Astramar", bet vēlmi iegādāties atlikušās uzņēmuma akcijas ir izteikusi Moldovas Tirdzniecības pārstāvniecība Latvijā un viena privātpersona. Uzņēmuma akciju emisija noslēgsies 31.maijā. Kompānijas pamatkapitāls ir 188,5 tūkstoši latu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!