Otrdien, 21.maijā, Ventspils slimnīcas traumpunktā nogādāta kāda trīs gadus veca meitenīte ar vairākām dziļām suņa plēstām brūcēm sejā, deguna un vaigu rajonā, informēja Ventspils slimnīcas ārsts Aleksandrs Primaks. Noskaidrots, ka pēc notikušā suns uzreiz iemidzināts.
Pēc Primaka teiktā, gūtās traumas meitenītes dzīvību neapdraud, patlaban viņai ir veikta operācija. Ārsts pagaidām nevarēja pateikt, cik nopietnas būs rētas un vai būs jāveic plastiskā operācija.

Nelaime notikusi, viesojoties pie paziņām. Tā kā negadījums noticis pie viņu paziņām, vecāki atteicās nosaukt gan suņa saimnieku, gan arī suņa sugu. Meitenes māte apstiprināja, ka suns pēc notikušā uzreiz ir likvidēts.

Firma "Apbedīšanas birojs "Klusums"", kurai ir līgums ar pašvaldības uzņēmumu "Labiekārtošanas kombināts" par klejojošo, bezsaimnieka dzīvnieku ķeršanu un iemidzināšanu, vakar neesot saņēmusi pasūtījumu par suņa iemidzināšanu, sacīja firmas grāmatvede Ludmila Titova.

Šis uzņēmums ar šo pakalpojumu sniegšanu nodarbojas kopš 1999.gada decembra, gadā vidēji iznākot iemidzināt ap 600 dzīvniekiem - gan klaiņojošus bezsaimnieka suņus, gan dzīvniekus pēc saimnieku lūguma.

Aptaujātie Ventspils mediķi atzina, ka suņu kostas traumas katram no viņiem ir nācies ārstēt, bet tas nenotiekot bieži. Mediķi to skaidroja ar Pašvaldības policijas stingro kontroli par suņu un kaķu turēšanas noteikumiem pilsētā.

Šogad Ventspilī reģistrēti 88 gadījumi, kad cilvēki guvuši suņu kostas brūces, no tiem 35 gadījumos cietuši bērni. Kā informēja Ventspils policijā, pagaidām nav saņemts cietušo personu iesniegums par šo negadījumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!