Neskaidrības ar hokeja halles celtniecību Rīgā apdraud 2006.gada hokeja čempionāta rīkošanu Latvijā, atzina Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans. Viņš atzina, ka šobrīd hokeja halles celtniecībā nenotiek pilnīgi nekas un arī jauni investori nav izrādījuši interesi par halles būvniecību Rīgā.
Apdraudēta hokeja čempionāta rīkošana Latvijā

Lipmans norādīja, ka Latvijai šā gada septembrī būs jāatskaitās Starptautiskajai hokeja federācijai (IIHF) par gatavošanos čempionāta rīkošanai un, ja līdz tam laikam halles celtniecībā nebūs vērojams nekāds progress, pārliecināt IIHF par iespējām sarīkot pasākumu Latvijā būs ļoti grūti.

Līdz 30.jūnijam LHF vēl gaidīs piedāvājumus no citiem investoriem, bet, ja tādu nebūs, darbs tiks turpināts ar diviem investoriem - "IMS Studio 6" un "Metāla būvju sistēmas". "Multihalli" Lipmans iepriekš bija izslēdzis no iespējamo investoru saraksta, jo kompānija piedāvāja tikai halles projektu, nepiedāvājot finansēšanas modeli.

Lipmans piebilda, ka būtiska problēma šobrīd ir Rīgas domes nespēja piedāvāt zemes gabalu halles būvniecībai, kā dēļ pat pašreizējiem investoriem, kuri būtu ar mieru sākt realizēt projektu, LHF nevar to atļaut, jo nav teritorijas būvdarbu veikšanai.

Pēc Lipmana teiktā, maija beigās pārrunas par iespējām piedalīties halles celtniecībā notika arī ar investoriem, kas šobrīd būvē lielo hokeja halli Čehijā. Viņš gan nenosauca potenciālā investora nosaukumu, jo ar šo projektu nodarbojoties citi cilvēki. Lipmanam esot bijušas pārrunas arī ar vairākām kompānijām no ASV un Vācijas, taču gatavību strādāt Latvijā izrādījuši tikai trīs jau publiski zināmie pretendenti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!