Sestdien visā Eiropā notiekošās akcijas "Eiropas nakts bez nelaimes gadījumiem" ietvaros Rīgā jauniešus mudinās nesēsties pie auto stūres alkohola reibumā, portālu "Delfi" informēja akcijas rīkotāji.

Paredzams, ka Latvijas galvaspilsētā akcija notiks trijos klubos: "Nabaklab", "Coyote Fly" un "Četri balti krekli", kuros brīvprātīgie sarunās ar tur esošajiem jauniešiem uzsvērs, ka vadīt auto dzērumā nav pieļaujami. "Akcijas mērķis ir satikt jauniešus viņu izklaides vietās, komunicēt ar viņiem brīvā un nepiespiestā atmosfērā, lai veicinātu ceļu drošību, palielinātu sabiedrības informētību un parādītu jauniešiem, ka alkohola lietošana un automašīnas vadīšana nav savienojamas," portālam "Delfi" norāda rīkotāji.

Brīvprātīgie aicinās klubu apmeklētāju grupas izvēlēties šoferi no sava vidus, un viņam būs jādod solījums palikt "skaidrā" visu nakti. "Iesaistoties kampaņā, "atbildīgajiem šoferiem" tiek uzlikta atpazīstamības zīme - aproce un, dodoties ārā no kluba, pēc brīvprātības principa tiek dota iespēja iziet alkohola pārbaudi," paziņojumā medijiem skaidro akcijas rīkotāji.

Akcija pirmo reizi notika 1995.gadā Beļģijā, bet sestdienas vakarā tā notiks jau 27 Eiropas valstīs, iesaistot 220 naktsklubus un vairāk nekā 600 brīvprātīgos darbiniekus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!