Ja līdz nedēļas beigām Panamā reģistrētā kuģa "Ref Star" pilnvarotais pārstāvis neiesniegs Jūras vides pārvaldei nodarītā kaitējuma atmaksas grafiku, pārvalde kuģim izteiks pēdējo brīdinājumu, kam varētu sekot stingrāka rīcība.
Par to informēja Jūras vides pārvaldes jūras kontroles daļas vadītājs Fēlikss Klagišs.

Viņš neatklāja, kāda konkrēti rīcība varētu sekot, piebilstot, ka tas taps zināms nākamnedēļ, ja netiks saņemta atbilde.

Kuģim, kas šā gada februārī izpludināja Baltijas jūrā naftas produktus, ir uzlikts sods 17 280 latu apjomā.

Kuģa pārstāvis SIA "Pandi Balt" maija vidū lūdzis Jūras vides pārvaldei paskaidrojumu, kā tika aprēķināts videi nodarītais kaitējums, ko pārvalde iesniegusi pēc dažām dienām, stāstīja Klagišs.

Taču pēc paskaidrojuma saņemšanas pārstāvis nesteidzas segt zaudējumus. Pēdējo reizi Klagišs ar "Pandi Balt" sazinājies pagājušajā nedēļā, pieprasot izskaidrojumu par to, kāpēc lieta ir ievilkusies un arī par turpmāko rīcību.

Pašlaik pārvalde gaida oficiālo atbildi. Ja tās nebūs līdz nedēļas beigām, nākamnedēļ "sekos reakcija", sacīja Klagišs.

Panamā reģistrētais kuģis naftas produktus Baltijas jūrā izpludināja februārī. Toreiz Kurzemes piekrastē no Miķeļtorņa līdz Mazirbei tika izskaloti 180 kilogrami mazuta un par videi nodarīto kaitējumu kuģa īpašniekam noteikta 17 280 latu liela atlīdzības summa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!