Pēteris Apinis piektdien notikušajā Latvijas Ārstu biedrības kopsapulcē atkārtoti ievēlēts par biedrības prezidentu, apstiprināja Apinis.

Pirmā viceprezidenta amatu saglabāja līdzšinējais viceprezidents nefrologs Māris Pļaviņš, bet par otru viceprezidentu iecelts Latvijas Kardioloģijas institūta direktors Vilnis Dzērve.

Kopsapulcē pieņemts lēmums par biedrības valdes locekļu skaita samazināšanu, un tagad valdi veido 15 amatpersonas.

Uz pilnsapulci bija ieradušies vairāk nekā 200 biedri.

Kā ziņots, Ārstu biedrības prezidenta amatam tika virzīts pašreizējais prezidents Apinis un Rīgas Stradiņa universitātes profesors Aivars Vētra.

Kā liecina aģentūras LETA arhīvs, Apinis dzimis 1959.gada 25.novembrī Rīgā. 1982.gadā Apinis beidzis Rīgas medicīnas institūta Ārstniecības fakultāti un ieguvis vispārējās prakses ārsta diplomu, 1983.gadā beidzis internatūru ķirurģijā Rīgas medicīnas institūtā, savukārt 1987.gadā ieguvis anesteziologa specialitāti Rīgas medicīnas institūtā.

No 1986.gada līdz 1994.gadam Apinis bijis anesteziologs-reanimatalogs Rīgas 7.klīniskajā slimnīcā "Gaiļezers".

1988.gadā bijis viens no Latvijas Ārstu biedrības dibinātājiem, un 1991.gadā kļuvis par biedrības prezidentu. 1992.gadā Apinis kļuva par biedrības viceprezidentu, savukārt 2006.gada novembrī atkārtoti ievēlēts par Latvijas Ārstu biedrības prezidentu.

1995.gada janvārī viņš kļuva par veselības aizsardzības valsts ministru Labklājības ministrijā. Apinis no partijas "Latvijas Ceļš" ticis ievēlēts 6. un 7.Saeimā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!