Aizvadītajā naktī pašnāvības mēģinājumu Rīgā, viesnīcā "Saulīte" izdarījis Rīgas domes sociāldemokrātu frakcijas priekšsēdētāja vietnieks, Administratīvās komisijas priekšsēdētājs Leonīds Lasmanis.
Policija konstatējusi, ka Lasmanis mēģinājis izdarīt pašnāvību, iešaujot sev galvā. Tomēr viņš nav miris un nogādāts slimnīcā intensīvās terapijas nodaļā.

Apmēram plkst.1.20 policija saņēmusi ziņu, ka viesnīcā "Saulīte" atrasts sašauts vīrietis.

Policija, ierodoties notikuma vietā, konstatējusi, ka tas ir Rīgas domes Administritīvās komisijas priekšsēdētājs Leonīds Lasmanis. Blakus viņam atrasta "Parabellum" sistēmas pistole un viena 9 milimetru patronas čaulīte. Atrastais ierocis policijā nav reģistrēts.

Lietu izmeklē Rīgas kriminālpolicija.

Beļskis BNS pavēstīja, ka pašlaik nav gandrīz nekādu šaubu par pašnāvības mēģinājumu un to, ka nav noticis vardarbīgs uzbrukums.

Rīgas 1.slimnīcas intensīvās terapijas nodaļas vadītājs Ādolfs Beķeris BNS informēja, ka Lasmaņa veselības stāvoklis ir apmierinošs.

Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ārgalis Lasmaņa rīcību nesaista ar darbu Rīgas domē un pauda neizpratni par Lasmaņa rīcības motīviem.

Ārgalis sarunā ar BNS pastāstīja, ka Lasmanis ceturtdien neieradās uz Administratīvās komisijas sēdi, kuras priekšsēdētājs ir, jo esot slims. Arī Ārgalis mēģinājis Lasmani sazvanīt, taču viņa mobilais tālrunis bijis izslēgts.

Pēdējo mēnešu laikā šis ir jau otrais gadījums, kad pašnāvības mēģinājumu izdara kāds no Rīgas domes komisijas priekšsēdētājiem. Pagājušā gada 12.septembrī pašnāvību izdarīja Rīgas domes Revīzijas komisijas priekšsēdētājs Juris Briņķis, taču arī toreiz domes vadība šo atgadījumu nesaistīja ar amatpersonas darbību pašvaldībā.

Lasmanis ir viens no sociāldemokrātu Saeimas deputāta Jāņa Ādamsona draugiem un līdzgaitniekiem. Tomēr Beļskis kategoriski noliedza, ka pašnāvībai varētu būt kāda saistība ar Ādamsona izteiktajiem apvainojumiem par amatpersonu saistību ar pedofilijas lietu.

Iepriekš Ādamsons un Lasmanis, nomainot viens otru, bijuši Latvijas Valsts robežsardzes dienesta priekšnieki. 1994.gada pavasarī par Robežapsardzības dienesta priekšnieku kļuva Ādamsons, bet Lasmanis toreiz bija Daugavpils robežsardzes priekšnieks.

Pēc tam Ādamsons kļuva par iekšlietu ministru un Lasmanis viņu nomainīja robežsardzes šefa amatā.

1996.gadā viņš šo amatu bija spiests atstāt skandaloza ieroču zādzības gadījuma dēļ Liepājas robežsardzes bataljonā, taču kļuva par a/s "Valsts robežsardze" prezidentu.

Pēc aiziešanas no militārā dienesta Lasmanis ar Ādamsonu kopīgi sāka darboties politikā, darbojoties Latvijas Sociāldemokrātiskajā strādnieku partijā. Lasmanis sociāldemokrātiskās apvienības sarakstā kopā ar Ādamsonu balotējās arī 7.Saeimas vēlēšanās. Lasmanis bijis arī Ādamsona deputāta palīgs.

Lasmanis dzimis 1959.gada 29.janvārī. 1997.gadā ieguvis augstāko izglītību Latvijas Universitātes Starptautisko attiecību institūtā, pirms tam izglītību ieguvis Daugavpils augstākajā aviācijas inženieru kara skolā.

Rīgas domē ievēlēts 1997.gadā.

Lasmanis no 1991. līdz 1996.gadam ieņēmis vairākus amatus Latvijas robežsardzē, bijis arī bataljona priekšnieks. No 1996. līdz 1998.gadam bijis "Latgales naftas" menedžeris, bet no 1998. līdz 1999.gadam - akciju sabiedrības "Valsts robežbūve" viceprezidents.

Lasmanis ir precējies, viņam ir divi dēli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!