Foto: Publicitātes foto
Mājokļa vai kādas atsevišķas telpas papildināšana ar jauniem akcentiem vienmēr ir iedvesmojošs process. Vēlme finansiāli izdevīgi atjaunot mājokļa interjeru bieži vien ir aktuāla daudziem, tāpēc efektīvu metožu izmantošana ikdienas dzīves uzlabošanai ir jo īpaši svarīga. IKEA interjera dizainers dalās ar padomiem, kā izdevīgi sakārtot un modernizēt virtuvi – vienu no apmeklētākajām telpām mājoklī – un ietaupīt naudu.

"Lai gan, gatavojot ēdienu, virtuvē pavadām daudz laika, ir svarīgi to pavadīt kvalitatīvi, tāpēc es vienmēr domāju, kā šo procesu padarīt jautrāku. To panākt, piemēram, izmantojot virtuves piederumus un aksesuārus, kas vienlaikus atvieglos arī gatavošanu. Tie var arī palīdzēt samazināt pārtikas atkritumu daudzumu, dzīvot ilgtspējīgāk un veidot sakārtotāku un funkcionālāku vidi," saka IKEA Interjera dizaina nodaļas vadītājs Darius Rimkus.

Interjera dizainers dalās ar risinājumiem līdz 5 eiro vērtībā, kas palīdzēs sakārtot virtuvi un uzlabot tajā pavadīto laiku. Dažus no ieteiktajiem risinājumiem IKEA iespējams atrast par jaunu, zemāku cenu: lai nodrošinātu pieejamību pēc iespējas vairāk cilvēkiem, IKEA no 1. februāra samazinājis cenas vairāk nekā 1000 interjera preču.

Ieteikumi uz uzlabojumi, kas īstenojami bez maksas vai līdz 5 eiro vērtībā

Atbrīvo vietu. Pārbaudi un kritiski izvērtē, cik daudz lietu savā virtuvē izmanto regulāri. Rīcība, kas neprasa nekādas investīcijas: lai iegūtu vairāk vietas, samazini savā virtuvē esošo neizmantoto lietu skaitu – sašķiro, atbrīvojies no tām vai ziedo. Tālāk atbrīvo virtuves virsmas, ievietojot lietas atvilktnēs un skapīšos, un sajutīsi tūlītēju efektu.

Virtuves aksesuāri līdz 1 eiro vērtībā:

Foto: Publicitātes foto

  • IDEALISK tējas sietiņi no nerūsējošā tērauda ir ilgmūžīgi, un tos iespējams izmantot dažādiem nolūkiem – pat kā garšvielu sietiņu, kad gatavo zupu vai sulīgu sautējumu, vai lai pārkaisītu kūku ar kakao.
  • ANTAGEN trauku mazgājamā birste. Pareizi instrumenti netīru trauku tīrīšanai var uzlabot darba efektivitāti, bet maliņa ar skrāpi palīdz viegli atbrīvoties no piekaltušām ēdiena paliekām.
  • SMÄCKER galda piederumu organizators palīdzēs uzturēt galda piederumus un virtuves darbarīkus sakārtotus, lai tu varētu ātri atrast nepieciešamo virtuves atvilktnē un sākt ēdienu gatavošanu.
Foto: Publicitātes foto
  • BEVARA klipši maisiņiem ilgāk saglabās produktus svaigus un atvieglos tiem piekļuvi – vairs nekādu mezglu vai gumiju, lai produktus varētu ievietot ledusskapī, saldētavā vai pat lai ilgāk saglabātu maizi svaigu.


Virtuves aksesuāri līdz 2 eiro vērtībā:

Foto: Publicitātes foto

  • PRUTA pārtikas kārbas ar vāciņiem ir lieliski piemērotas efektīvai vietas izmantošanai ledusskapī un saldētavā vai lai ņemtu līdzi dažādus produktus, sākot no uzkodām un beidzot ar ēdiena pārpalikumiem un atsevišķām ēdiena porcijām. Caurspīdīgās vai marķētās kārbas ļauj viegli atrast meklēto.
Foto: Publicitātes foto
  • ISTAD atkārtoti aiztaisāmos maisiņos produkti ilgāk saglabājas svaigi, maisiņu drīkst likt saldētavā, un tajos var likt karstus (līdz 50 C) produktus, turklāt maisiņi noder kārtības ieviešanai un uzturēšanai.


Virtuves aksesuāri līdz 3 eiro vērtībā:

Foto: Publicitātes foto

  • IKEA 365+ VÄRDEFULL mizotājs. Mizotāji palīdz ietaupīt laiku un mazina pārtikas atkritumus, un tos var izmantot arī dārzeņu sagriešanai šķēlītēs salātiem un vokiem.
  • TORVFLY virtuves dvieļi no auduma ir atkārtoti lietojami, un tie samazina papīra dvieļu izmantošanu. Tiem ir cilpiņa ērtai uzglabāšanai, kad netiek izmantoti, un tie nodrošina nelielu, bet pamanāmu akcentu virtuvei.
  • NYSKÖLJD trauku žāvētāja paliktni var palikt zem trauku žāvētāja, lai savāktu nopilējušo ūdeni, vai zem nelielām ierīcēm, piemēram, miksera vai blendera, lai pasargātu virsmu no skrāpējumiem un švīkām.


Virtuves aksesuāri līdz 4 eiro vērtībā:

Foto: Publicitātes foto

  • KONCIS ķiploku spiede no nerūsējošā tērauda piemērota lietošanai arī nemizotām ķiploku daiviņām, turklāt ieliktni var izņemt, lai atvieglotu tās tīrīšanu.
Foto: Publicitātes foto
  • SUNNERSTA stanga ar pakaramajiem un tvertnēm palīdz atbrīvot vietu uz darba virsmas, taču joprojām nodrošina, ka ēdienu gatavošanas piederumi būs vienmēr pa rokai. Vari pat audzēt un uz tās izvietot garšaugus, kas būs uzreiz pieejami.
Foto: Publicitātes foto
  • KORKEN pudele ar aizbāzni. Ne tikai estētiski pievilcīga jebkurai telpai, bet arī parocīga – ideāli piemērota glabāšanai ledusskapja durvīs, piemērota karstiem dzērieniem un var tikt izmantota gan ūdens pasniegšanai, gan sauso sastāvdaļu glabāšanai. Mazākā pudele ir ideāli piemērota eļļām vai mērcēm.


Virtuves aksesuāri līdz 5 eiro vērtībā:

Foto: Publicitātes foto

  • UPPFYLLD salātu žāvētājs ir izturīgs, viegli lietojams un mazgājams, un tā uzglabāšana neaizņem daudz vietas. Turklāt bļodu arī iespējams izmantot, piemēram, salātu pasniegšanai.
Foto: Publicitātes foto
  • ÖVERMÄTT pārtikas aizsargu komplektā iekļauti vāki, kas palīdz ilgāk svaigu saglabāt gan ēdienu, gan dzērienus. Šī prece ir ideāli piemērota it visam – sākot ar burciņām un stikla traukiem un beidzot ar augļiem un dārzeņiem. Ietaupi naudu, neizmetot ēdienu, ko tu un tava ģimene vakar neapēdāt vakariņu laikā.

IKEA samazina cenas

Ar mērķi veicināt labāku ikdienas dzīvi daudziem cilvēkiem, IKEA no 2024. gada februāra samazinājis cenas vairāk nekā 1000 preču. Cenas tiks samazinātas ievērojamai mājokļa mēbeļu klāsta daļai, aptverot simtiem preču dažādās kategorijās – sākot no tādām ikoniskām mēbelēm kā dīvāni, atpūtas krēsli, dažādi uzglabāšanas risinājumi un beidzot ar interjera priekšmetiem. Piemēram, cena kastei DRONA samazināta no 3,99 eiro līdz 2,99 eiro, plauktam KALLAX - no 44,99 eiro līdz 39,99 eiro, kumodei ar atvilktnēm MALM - no 59,99 eiro līdz 49,99 eiro, rakstāmgaldam MICKE - no 99 eiro līdz 79 eiro. Tie, kas vasaras sezonai sāk gatavoties laikus, atradīs NÄMMARÖ kolekcijas preces par zemāku cenu. Cenas tiks samazinātas arī dažādiem guļamistabas tekstilizstrādājumiem, piemēram, siltajai segai SMÅSPORRE, kā arī rāmim TROFAST un daudziem citiem mājas interjera risinājumiem.

IKEA preces par jaunu, zemāku cenu meklē šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!