Foto: AFP/Scanpix/LETA

Izraēlas armija pirmdien paziņoja, ka tā evakuē aptuveni 100 000 cilvēku no Rafahas austrumu daļas pirms gaidāmā uzbrukuma Gazas joslas dienvidu pilsētai.

"Aptuveni 100 000 cilvēku," žurnālistiem sacīja armijas pārstāvis, atbildot uz jautājumu, cik daudz cilvēku tiek evakuēti.

Saskaņā ar Pasaules Veselības organizācijas datiem Rafahā patlaban atrodas aptuveni 1,2 miljoni cilvēku, no kuriem lielākā daļa uz turieni aizbēguši no citām Gazas joslas vietām septiņus mēnešus ilgstošā Izraēlas un palestīniešu kaujinieku grupējuma "Hamās" kara laikā.

Evakuācija "ir daļa no mūsu plāniem likvidēt "Hamās", vakar mums bija vardarbīgs atgādinājums par viņu klātbūtni un operatīvajām spējām Rafahā," teica armijas pārstāvis.

Svētdien trīs Izraēlas karavīri tika nogalināti un aptuveni desmit ievainoti, kad uz Kerem Šalomas robežšķērsošanas punktu starp Izraēlu un Gazas joslu tika izšautas raķetes.

Armija paziņoja, ka raķetes tika izšautas no Rafahai pieguļošas teritorijas. Karavīri tika apšaudīti, kad viņi apsargāja šajā teritorijā izvietoto smago tehniku, tankus un buldozerus.

"Hamās" bruņotais spārns uzņēmās atbildību par raķešu triecienu, kura dēļ Izraēlas varasiestādes slēdza robežšķērsošanas punktu, kuru izmanto palīdzības piegādei uz Gazas joslu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!