Foto: F64

Ekonomikas ministrija ir izsludinājusi konkursu uz VAS "Privatizācijas aģentūra" valdes priekšsēdētāja un valdes locekļa amatiem, informēja ministrija.

Konkursa sludinājums piektdien publicēts Ekonomikas ministrijas mājas lapā, bet nākamnedēļ to publicēs arī oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis". Konkursa pretendentiem pieteikums dalībai konkursā, autobiogrāfija (CV) un izglītību apliecinošu dokumentu kopijas jāiesniedz Ekonomikas ministrijā līdz 9.oktobrim.

Ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts jau iepriekš norādījis, ka "jaunās Privatizācijas aģentūras valdes viens no galvenajiem uzdevumiem būs ilgākais divu gadu laikā mērķtiecīgi, plānveidīgi un profesionāli izbeigt aģentūras darbību".

"Masveida privatizācijas process Latvijā ir beidzis jau pirms vairākiem gadiem, aģentūras darba apjoms samazinās un ir sāktas nozīmīgas reformas valsts kapitāla daļu kopējā pārvaldības sistēmā, tāpēc aģentūras darbība ir pakāpeniski izbeidzama," norādījis ministrs.

Valdes priekšsēdētāja amata pretendentam izvirzīta prasība pēc augstākā izglītība jurisprudencē, ekonomikā, vadības zinībās vai citā pielīdzināmā jomā; pieredzes vadošā amatā vai administratīvā darba pieredze, īpaši pārmaiņu vadībā. Pretendentiem jābūt izpratnei par valsts un pašvaldības īpašuma objektu privatizācijas un aktīvu pārvaldes jomu, to regulējošiem normatīviem aktiem Latvijā un šo aktu piemērošanu, kā arī par ekonomikas procesiem Latvijā.

Pretendentiem jābūt arī pieredzei finanšu risku izvērtēšanas/analīzes jomā, zināšanām par uzņēmuma/iestādes finanšu līdzekļu pārvaldību, labām analītiskajām spējām un stratēģiskās plānošanas prasmēm, kā arī augstai atbildības sajūtai, precizitātei un labām komunikācijas prasmēm, teicamām latviešu un labām angļu valodas zināšanām, kā arī nevainojamai reputācijai.

Līdzīgas prasības izvirzītas arī valdes locekļa amata pretendentiem.

Jau ziņots, ka ārkārtas akcionāru sapulcē 10.septebrī ir nomainīta aģentūras līdzšinējā vadība un uz pusi samazināts valde sastāvs, un līdz jauno valdes locekļu konkursa noslēgumam iecelta pagaidu valde divu cilvēku sastāvā – valdi vadīs Ansis Spridzāns, kurš ir Latvijas Riska kapitāla asociācijas valdes loceklis un līdz šim bija zvērinātu advokātu biroja "Sorainen" vecākais jurists, tāpat valdē iecelts Ekonomikas ministrijas Juridiskā departamenta vadītājas vietnieks Kaspars Lore.

Līdzšinējā PA valdes priekšsēdētāja Zalpētere pagājušajā trešdienā iesniedza atlūgumu. Šo soli viņa skaidroja ar neapmierinātību ar ekonomikas ministra biroju. Tas, pēc Zalpēteres teiktā, iejaucoties PA darbā, dodot norādes un uzdevumus, kuri nav loģiski un saprotami.

Pavļuts pilnībā norobežojās no Zalpēteres izteikumiem par viņas atlūguma iemesliem. EM arī norādīja, ka Zalpēteres atlūgums iesniegts nākamajā dienā pēc tam, kad ministrs aicināja sasaukt PA akcionāru ārkārtas sapulci, lai lemtu par PA valdes locekļu skaita samazināšanu par pusi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!