Foto: LETA

Premjers Valdis Dombrovskis ("Vienotība") neprasīs labklājības ministres Ilzes Viņķeles ("Vienotība") demisiju, uz ko pastāv Latvijas Pensionāru federācija (LPF), un aicina abas puses turpināt dialogu, pavēstīja premjera preses sekretārs Mārtiņš Panke.

"Premjers uzskata, ka ministrei ir jāturpina dialogs ar Pensionāru federāciju, kas nenoliedzami ir viens no būtiskākajiem partneriem labklājības jomā un abām pusēm jācenšas vienoties par kopēju izpratni un skatījumu uz šīm tēmām," teica Panke.

Dombrovskis uzskata, ka dialoga iespējas vēl nav izsmeltas, un tādēļ aicina abas puses konstruktīvi sarunāties un mēģināt risinājumu atrast tādā veidā, norādīja premjera pārstāvis.

Jau vēstīts, ka LPF šonedēļ pieprasīja Viņķeles demisiju pēc publicētās ministres intervijas žurnālā "Playboy", kurā viņa sacīja, ka pensionāriem, kas darba stāžu uzkrāja padomju laikos, esot jāapzinās, ka tā laika Latvija un šodienas Latvija esot divas dažādas valstis un viņu devumu citai valstij nevar adekvāti novērtēt pašlaik. Latvijā lielākā daļa pensionāru saņem mazas pensijas, kas ir zem oficiāli noteiktā iztikas minimuma valstī.

Pēc demisijas pieprasīšanas Viņķele tikās ar Pensionāru federācijas pārstāvjiem un arī nožēloja pensionāru aizvainošanu, taču LPF neuzskata to par atvainošanos un pastāv uz iepriekš pieprasīto ministres demisiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!