Foto: DELFI

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP), kas tuvākajā laikā izsludinās konkursu uz Latvijas Televīzijas (LTV) valdes locekļu amatiem, īpaši vērtēs kandidātu pieredzi mediju organizācijas vadīšanā.

Konkursa nolikumā, kas pašlaik pieejams padomes mājaslapā, sacīts, ka pretendentu atlasē padome vērtēs izglītību, iepriekšējo darba pieredzi, it īpaši pieredzi mediju organizāciju vadīšanā, praktiskās darba iemaņas, sociālās un profesionālās spējas.

Ne vēlāk kā līdz 15.februārim NEPLP plāno iecelt amatā LTV valdes priekšsēdētāju, valdes locekli programmas attīstības jautājumos un valdes locekli finanšu un tehnoloģiju jautājumos.

Amata pretendentu atlasi veiks NEPLP, pretendentu vērtēšanā iesaistot personāla atlases kompāniju un/vai vēl citas personas pēc NEPLP ieskata.

Pretendentam motivācijas vēstulē jāsniedz arī vērtējums par jaunā sabiedriskā elektroniskā medija izveides projektu un rīcības plānu, kas jāveic LTV saistībā ar jauna medija izveidi.

Konkursa dalībnieki varēs pieteikties uz vairākiem valdes locekļa amatiem, norādot tos prioritārā secībā.

Ja kāds konkursa dalībnieks mēģinās ietekmēt NEPLP pārstāvjus līdz lēmuma pieņemšanai, viņu varēs izslēgt no konkursa, paredz nolikums.

Pretendentus vērtēs divās vai trijās kārtās. Pēc uzklausīšanas uz otro kārtu tiks kandidāti, kuri iegūs vismaz sešus punktus no maksimāli iespējamiem desmit par šādiem kritērijiem – līdzšinējā pieredze (50% no vērtējuma), izglītība (25%), personīgā motivācija un izpratne par sabiedrisko mediju (25%).

Uz otro kārtu tiks ne vairāk kā trīs kandidāti ar augstākajiem vērtējumiem, kuriem būs jāpiedalās publiskā diskusijā, jātiekas ar televīzijas pārstāvjiem un personāla atlases kompāniju. NEPLP vērtēs viņu sociālās un profesionālās kompetences un spējas risināt biznesa uzdevumus.

Uz apstiprināšanu par valdes locekli tiks virzīti kandidāti, kas atkal būs ieguvuši novērtēšanā ne mazāk par sešiem punktiem. Ja būs mazāk, konkurss daļā par attiecīgo valdes locekli tiks izbeigts bez rezultāta.

Par LTV valdes locekļu iecelšanu NEPLP būs atklāts balsojums. Izšķirošā būs NEPLP vadītāja nostāja, ja balsis sadalīsies vienādi.

Ja neviens neiegūst vairākumu, notiek trešā kārta. Tajā katrs NEPLP loceklis var izvirzīt LTV valdes locekļa amatam jebkuru kandidātu no otrās kārtas, kas prioritāri norādījuši attiecīgo amatu. Atkal notiek atklāts balsojums, paredz nolikums.

Ja arī šādi neizdodas nevienam iegūt balsu vairākumu, konkurss tiek izbeigts bez rezultāta.

NEPLP vadītājs Ainārs Dimants uzsvēris, ka LTV vadības izvēle vēsturiski ir bijusi apvīta ar dažādiem skandāliem un spekulācijām, kas neesot bez pamata.

"Kandidātu atlase un izvērtēšana tiks uzticēta neatkarīgam personāla atlases uzņēmumam, lai izvairītos no spekulācijām par jebkādu simpātiju vai antipātiju ietekmi un atrastu piemērotus speciālistus. Tas ir īpaši svarīgi, ņemot vērā, ka patlaban norit darbs pie jauna sabiedriskā medija veidošanas. LTV vadībā ir nepieciešami mērķtiecīgi un ar līdera dotībām apveltīti cilvēki – komanda, kas spēj īstenot sabiedriskā medija pārmaiņu vadību atbilstoši 21.gs. prasībām," paskaidrojis Dimants.

Saskaņā ar NEPLP apstiprināto konkursa nolikumu kandidātu pieteikšanās notiks līdz 2013. gada 15. janvārim, savukārt izvērtēšanas process varētu ilgt līdz 2013. gada februāra vidum.

Jau esam ziņojuši, ka LTV valde ir paplašināta līdz trim cilvēkiem. Līdzšinējais vienīgais LTV valdes loceklis Edgars Kots konkursā vairs nepiedalīsies. Viens no iemesliem ir domstarpības un nesaskaņas ar NEPLP par to, kā jāstrādā sabiedriskajai televīzijai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!