Foto: LETA
Reformu partija (RP) kopš iepriekšējā lēmuma pieņemšanas nav apspriedusi kopīga starta iespēju pašvaldību vēlēšanās Rīgā ar "Vienotību", taču varētu to vērtēt, ja saņemtu oficiālu piedāvājumu, aģentūrai LETA sacīja RP izpilddirektors Ivo Valdovskis.

Partijas priekšsēdētāja Valda Zatlera izteikumus viņš skaidroja kā RP atvērtību sarunām un to, ka jebkurai organizācijai ir tiesības mainīt savus lēmumus. Tas, ka RP iepriekš pieņēmusi lēmumu pašvaldību vēlēšanās Rīgā piedalīties atsevišķi, nenozīmējot, ka politiskais spēks nesarunājas ar citām partijām, tajā skaitā "Vienotību".

Gadījumā, ja būs pamats mainīt pieņemto lēmumu, partijai ir tiesības par šo jautājumu sasaukt domes sēdi, skaidroja Valdovskis. Taču Zatlera izteikumi uzreiz nenozīmē, ka RP mainīs pieņemto lēmumu.

Kā ziņots, lai gan RP valde un dome pieņēmušas lēmumu par kopēja saraksta neveidošanu ar partiju "Vienotība" startam Rīgas domes vēlēšanās, partijas līderis Valdis Zatlers šādu iespēju neizslēdz.

"Politiskā situācija bieži mainās, pat ļoti. Un es būtu piesardzīgs, pirms mēs neesam pieņēmuši pēdējo, galīgo lēmumu un sākuši savu kampaņu," intervijā laikrakstam "Diena" atzīst Zalters. Viņš ir pārliecināts, ka Rīgas domes vēlēšanās no RP būs atkarīgs ļoti daudz. "No tās [RP] pozitīva vai negatīva starta pašvaldību vēlēšanās Rīgā būs atkarīgs, kāds būs Rīgas liktenis nākotnē," uzsver RP dibinātājs.

Pašvaldību vēlēšanas notiks 2013.gada 1.jūnijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!