Foto: DELFI
"Šķiet, ka pastnieka darbs pieder pie tiem, kuru strādājošos pēc labklājības ministres teiktā var dēvēt par ''strādājošiem nabagiem''," raksta Gunārs.

"Mana sieva strādā par pastnieci Liepājā VAS ''Latvijas Pasts''. Viņai ir noteikta 0.6 likme, tas būtu apmēram 5 stundas dienā. Darbā viņai jābūt pirms septiņiem no rīta. Tad darbs viņai būtu jābeidz līdz 12.00 dienā. Taču tas tā nenotiek, jo līdz deviņiem tiek šķirotas vēstules un avīzes, tad viņa iziet uz rajonu. Viņai rajons ir diezgan liels, apmēram 1400 pastkastīšu. Dienās, kad ir daudz ierakstītu vēstuļu un pensijas, viņa pastā atgriežas ap diviem - trijiem dienā. Tas nozīmē, ka katru dienu viņa strādā virsstundas, par kurām netiek maksāts! Darba likumā ir teikts ''136.pants. Virsstundu darbs. (5) Virsstundu darbs nedrīkst pārsniegt 144 stundas četru mēnešu periodā.'' Šis Darba likuma pants tiek regulāri pārkāpts! Un vēl viņām ir jānes reklāmas pēc darba. Es uzskatu, ka slodzes apzināti ir aprēķinātas mazas, lai būtu mazāk jāmaksā alga.

2008.gadā, kad viņa sāka strādāt pastā, algas bija normālas, ap 200 latiem uz rokas, taču sākoties krīzei, tās tika pakāpeniski samazinātas un samazinātas un šobrīd viņa saņem ap 120 latiem uz rokas.

Pirms nedēļas vai divām "Latvijas Radio 1" programmā ''Krustpunktā'' piedalījās VAS ''Latvijas Pasts'' valdes priekšsēdētājs Kleinbergs, kurš teica, ka šogad pastniekiem algas netiks palielinātas."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!