Foto: LETA

Ministru darbus izvērtēs gadskārtējā valdības ziņojuma Saeimai ietvaros, atsevišķu izvērtējumu, kā to rosināja Nacionālā apvienība (NA), neveiks, žurnālistiem pēc koalīcijas padomes sēdes pavēstīja premjers Valdis Dombrovskis ("Vienotība").

Premjers norādīja, ka pašreiz faktiski jau notiek ministru darba izvērtēšana saistībā ar valdības gada ziņojumu Saeimai par padarīto darbu, jo atbilstoši likumam valdībai tāds reizi gadā ir jāsniedz.

Ziņojuma sagatavošanai 9.janvārī visiem ministriem jau uzdots sagatavot pārskatus par paveikto valdības deklarācijas un plāna izpildē iepriekšējā gadā, kā arī norādīt ministriju papildus paveiktos darbus, paskaidroja Dombrovskis.

"19.februārī šo jautājumu ir paredzēts skatīt Ministru kabineta sēdē, 18.februārī tas attiecīgi tiks skatīts koalīcijas padomē un attiecīgi būs šī ministru darba izvērtējuma sastāvdaļa," teica Dombrovskis.

NA frakcijas priekšsēdētājs Einārs Cilinksis sacīja, ka apvienība neatkāpjas no prasības izvērtēt konkrētu ministru darbu, turklāt saņemot novērtējumu arī no sadarbības partneriem nevalstiskajā sektorā.

"Tā kā dokuments tiks skatīts koalīcijā 18.februārī, par tālāko izvērtēšanas virzību arī tiks runāts šajā datumā," informēja Cilinskis.

Arī Reformu partija un neatkarīgie deputāti pauduši atbalstu ministru izvērtējumam ikgadējā valdības ziņojuma ietvaros.

Jau vēstīts, ka NA piedāvāja veikt visu ministru darbības izvērtējumu. Premjers gan bija skeptisks pret šādu aicinājumu un lūdza NA iesniegt konkrētu piedāvājumu par to, kā šī vērtēšana būtu jāveic, ko NA izdarīja uz 4.februāra koalīcijas sēdi.

NA iesniegtais projekts paredzēja, ka katram ministram būtu jāiesniedz ziņojums par paveikto ministrijā. Ziņojuma vēlamā struktūra būtu aprakstīt plusus un mīnusus. Plusi būtu paveiktie darbi, veiksmīgi iesāktie darbi, pārskatāmā nākotnē plānotie darbi un to izpildes termiņi, kā arī citi sasniegumi. Savukārt mīnusi būtu atbilstoši pašnovērtējumam, kas ir bijis nepilnīgs, neapmierinošs, konkrēti neizpildītie uzdevumi, komunikācijas problēmas.

Ministriem atbilstoši NA iecerei būtu arī jāatskaitās par sadarbību ar sociālajiem partneriem, nevalstiskām organizācijām un jāsniedz šo organizāciju darba novērtējums.

Pēc ziņojuma katras koalīcijas partijas pārstāvji var uzdot jautājumus un izteikt viedokli par ziņojuma saturu un ministra darbu. Pēc tam jautājumus var uzdot žurnālisti, sacīts NA izstrādātajā projektā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!