Foto: F64

Valdība no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem kompensēs Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam (KNAB) 4205 latus. Naudas iztrūkums birojam radies dēļ paša darbiniekiem, kuri iepriekš piesavinājās ap 135 000 latu.

Tiesa pērn kādā krimināllietā nospriedusi atcelt privātpersonas finanšu līdzekļiem uzlikto arestu un atgriezt tai piederošo naudu, taču KNAB to pašreiz nespēj nodrošināt, jo daļu no krimināllietā arestētajiem finanšu līdzekļiem 7800 ASV dolāru (4205 latus) apmērā piesavinājušies toreizējie KNAB darbinieki Jānis Imša un Indra Veipa.

KNAB norāda, ka birojs ir atbildīgs par izmeklēšanā izņemto un arestēto naudas līdzekļu glabāšanu, tāpēc valdība otrdien šos līdzekļus nolēma kompensēt no valsts budžeta līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem.

Birojs kā cietušais esot īstenojis nepieciešamos pasākumus, lai atgūtu piesavināto naudu, un tiesa arī nolēma, ka notiesātajam bijušajam KNAB darbiniekam Jānim Imšam kompensācija jāmaksā. Lai arī tiesas spriedums daļā par kaitējuma kompensācijas piedziņu no Imšas par labu birojam 102 272 latu apmērā ir stājies spēkā, kompensācija patlaban vēl nav saņemta, jo Imša joprojām izcieš viņam noteikto sešu gadu cietumsodu.

jau ziņots, ka Augstākā tiesa (AT) par naudas piesavināšanos KNAB 2010.gadā tā bijušajiem darbiniekiem Jānim Imšam un Indrai Veipai piesprieda brīvības atņemšanu pa sešiem gadiem, konfiscējot mantu.

Notikumi ap Imšu un Veipu aizsākās 2008. gada pavasarī, kad toreizējais KNAB vadītājs Aleksejs Loskutovs atzina, ka no biroja pazuduši aptuveni 135 500 lati. Šī summa pazudusi 11 lietās, no kurām lielākā daļa jau izskatīta. Pēc notikušā, saņemot bargu kritiku no toreizējā premjera Ivara Godmaņa (LPP/LC) valdības, Loskutovs savu amatu zaudēja.

2009.gadā tika tiesa atklāja, ka Imša nozagto naudu tērējis ceļojumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!