Foto: LETA

Vēl pirms Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētāja amata zaudēšanas Gatis Truksnis Jūrmalas pilsētas domes Revīzijas un audita nodaļai uzdevis veikt revīziju pašvaldības kapitālsabiedrībās "Jūrmalas namsaimnieks" un "Jūrmalas siltums".

Par revīziju pasūtīšanu Truksnis otrdien žurnālistiem ieminējās tūlīt pēc domes lēmuma, ar kuru viņu kolēģi atbrīvoja no mēra amata, taču nekādus plašākus komentārus par revīziju iemesliem viņš nesniedza.

Otrdien pēcpusdienā pašvaldības paziņojumā presei norādīts, ka "Jūrmalas siltumā" tiks veikta plānotā revīzija par pakalpojumu tarifu aprēķināšanas atbilstību normatīvo aktu prasībām un tarifā iekļauto izmaksu lietderību. Savukārt "Jūrmalas namsaimniekam" saistībā ar Valsts kontroles ieteikumu ieviešanu no otrdienas uzdots veikt papildu revīziju par dzīvojamo māju parādu izveidošanās atbilstību normatīvo aktu prasībām.

Jau ziņots, ka Jūrmalas domes deputāti otrdien ārkārtas sēdē balsojot nolēma atbrīvot no amata Jūrmalas domes priekšsēdētāju Gati Truksni (ZZS).

Truksnis sev nelabvēlīgo balsojumu lielā mērā saista ar deputātu sadrumstalotību un viņu iespaidojamību. No amata gāztais mērs uzskata, ka savu politiku pilsētas attīstībai varēs daudz vieglāk realizēt pēc jūnijā paredzētajām pašvaldību vēlēšanām. Pēc amata zaudēšanas Truksnis solīja strādāt kā deputāts, lai realizētu savas iniciatīvas jūrmalnieku labā.

Vairāki deputāti atzinuši, ka kopā ar kolēģiem lemšot, kā tālāk rīkoties - meklēt jaunu mēru vai līdz jūnijā paredzētajām pašvaldību vēlēšanām iztikt ar domes priekšsēdētāja pienākumu izpildītāju Larisu Loskutovu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!