Foto: LETA

“Man visvairāk ir žēl, ka Rīgā nenotika spēku konsolidācija, bet sadalīšanās”, situāciju Rīgas pašvaldībā pirms 1.jūnijā Latvijā gaidāmajām pašvaldību vēlēšanām ceturtdien Latvijas Televīzijas raidījumā “Labrīt, Latvija!” novērtēja Valsts prezidents Andris Bērziņš.

Viņa skatījumā, tas neveicinās pozitīvu rezultātu, lai atrastu labākos risinājumus. Valsts prezidents atzina, ka Rīga "ir vairāk nekā būtiska vieta, no Rīgas attīstības ir atkarīga visas valsts nākotne", tāpēc lielākais mīnuss ir, ka neizdevās atrast "vairāk koncentrētas pārstāvniecības".

Viņa skatījumā, pašvaldību līdzšinējais darbs vērtējams kā ļoti pozitīvs, taču jauni cilvēki pašvaldībās ir vajadzīgi, tāpēc prezidents aicināja visus 1.jūnija rītā izrādīt iniciatīvu un doties uz vēlēšanām.

Tāpat Bērziņš atzina, ka pašvaldībās cilvēki tiek ievēlēti pēc sasniegtajiem rezultātiem, jo viņi sevi pierādījuši praktiski un vēlētāji to novērtē. Šajā ziņā vēlētāju izvēle ir loģiskāka nekā lielajās Saeimas vēlēšanās.

Viņš arī atzina, ka teritoriālā reforma būtu nepieciešama, jo tās pašvaldības, kur cilvēku skaits ir mazāks par 10 000, līdzekļus nevar piesaistīt, jo, lai veiktu nopietnus uzlabojumus, uzlabotu ceļu stāvokli un citus, nepieciešams apjoms, to nevar izdarīt pašvaldības ar nelielu iedzīvotāju skaitu.

Patlaban būtisks dienas kārtības jautājums ir par ceļu stāvokli.

Ja Latvija gribot labākus ceļus, tad esošā nauda jāpārdala par labu ceļiem, sacīja prezidents.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!