Foto: LETA

Rīgā šonedēļ parādījušās skrejlapas ar aicinājumu sestdien gaidāmās pašvaldību vēlēšanās no "Saskaņas Centra"/"Gods kalpot Rīgai" (SC/GKR) saraksta svītrot GKR līderu, Rīgas vicemēru Andri Ameriku un vairākus citu politisko spēku bijušos biedrus. SC šīs skrejlapas uzskata par provokāciju un vērsies Drošības policijā ar lūgumu šo gadījumu izmeklēt, portālam "Delfi" apliecināja Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC).

Skrejlapās pausts aicinājums atbalstīt pirmo krievu tautības Rīgas mēru Nilu Ušakovu, un skaidrots, ka SC apvienošanās ar GKR ir taktisks gājiens, lai iegūtu vairākumu Rīgas domē. Skrejlapas autori skaidro, ka šāda apvienošanās lika iekļaut sarakstā arī "nacionālistus, korupmantus un cilvēkus, kas iestājas pret krievu valodu".

Skrejlapa pievienots paraugs – SC/GKR saraksts ar izsvītrotajiem uzvārdiem. Skrejlapas autori aicina svītrot Ameriku, Eiženiju Aldermani, Andri Bērziņu, Oļegu Burovu, Baibu Rozentāli, Ainaru Baštiku, Jāni Šmitu, Andreju Požarnovu un citus.

Ušakovs portālam "Delfi" pauda, ka nelabvēļiem var atbildēt – "nesagaidīsiet!". "Mēs četrus gadus esam strādājuši kopā [ar GKR] Rīgas domē, mēs nedalām savus biedrus pēc viņu valodas. Ceru, ka vēlētāji, izlasot šo skrejlapu, to nav ņēmuši vērā un izmetuši miskastē," pauda Ušakovs.

Viņš arī uzsvēra, ka SC vērsies DP jau otrdien, jo šādas anonīmas skrejlapas, ko izplata it kā SC vārdā, kurina nacionālo naidu. Viņš pauda pārliecību, ka šis nebūs pēdējais uzbrukums SC pirms vēlēšanām.

Mēra pārstāve Laila Ivāna portālam "Delfi" pauda, ka pašlaik SC nav zināms, kas varētu stāvēt aiz šo skrejlapu akcijas, un tas jānoskaidro likumsargiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!