Foto: RIA Novosti/Scanpix

Maijā populārākā partija joprojām bija politiskā apvienība "Saskaņas centrs" (SC), otrajā vietā ierindojās "Vienotība", bet trešajā - opozīcijā esošā Zaļo un zemnieku savienība (ZZS), liecina "Latvijas Faktu" veiktā aptauja.

Visu šo partiju reitings maijā palielinājies, salīdzinot ar aprīļa rādītājiem, un visstraujāk pieaudzis atbalsts SC.

Ja rīt notiktu Saeimas vēlēšanas, 26% respondentu balsotu par SC, "Vienotību" atbalstītu 14,6% aptaujāto, bet ZZS - 8,1% vēlētāju. Salīdzinot ar aprīļa rādītājiem, SC atbalsts pieaudzis par 4,9 procentpunktiem, "Vienotības" popularitāte pieauga par 0,7 procentpunktiem, bet ZZS - par 0,3 procentpunktiem.

Tikmēr nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK popularitāte samazinājās no 7,9% aprīlī līdz 6,1% maijā. Par Reformu partiju maijā bija gatavi balsot 2,4% respondentu, kas ir par 0,8 procentpunktiem vairāk nekā aprīlī.

Pārējām partijām atbalsts ir ievērojami mazāks. Partijai "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā" atbalstu pauda 0,5% vēlētāju, Vladimira Lindermana dibinātajai partijai "Par dzimto valodu" - 0,1% iedzīvotāju, bet Latvijas Sociāldemokrātiskajai strādnieku partijai atbalstītāju nebija. Par kādu citu partiju maijā bija gatavi balsot 0,4% respondentu.

Maijā 30% vēlētāju nezināja, kuru partiju atbalstītu Saeimas vēlēšanās, savukārt 11,7% aptaujāto norādīja, ka vēlēšanās nepiedalītos.

"Latvijas Faktu" aptauja veikta no 11.aprīļa līdz 22.aprīlim, un tajā piedalījās 1002 Latvijas pilsoņi.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!