Foto: DELFI

Uzņēmums “Rīgas satiksme” maršrutu sarakstos ieviesis jaunu informēšanas sistēmu - QR kodus, un turpmāk ikviens pasažieris, aktivizējot šo kodu savā viedtālrunī varēs uzzināt par tuvākajiem sabiedriskā transporta līdzekļu atiešanas laikiem no attiecīgās pieturvietas, portālu “Delfi” informēja uzņēmuma preses pārstāvis Viktors Zaķis.

Aktivizējot QR kodu viedtālrunī, pasažieri varēs arī plānot maršrutu, atrast tuvāko e -talona tirdzniecības vietu, kā arī uzrakstīt atsauksmi "Rīgas satiksmei".

QR kods ir divdimensionāls svītru kods, kas atvasināts no angļu valodas Quick Response - ātrā atbilde. Līdz 15.jūnijam Rīgas satiksme ir izvietojusi kustību sarakstus ar QR kodiem 640 pieturvietās.

Pārējās pieturvietās jaunos sarakstus ar ietvertiem QR kodiem plānots izvietot pakāpeniski līdz 1.augustam.

?Rīgas satiksme" ikdienā apkalpo 80 sabiedriskā transporta maršrutus, izmantojot 1859 pieturvietas.

Vidēji mēnesī "Rīgas satiksme" saņem 36 000 pasažieru jautājumus par sabiedriskā transporta pienākšanas un atiešanas laikiem, e-talona tirdzniecības vietām, kā arī lūgumus palīdzēt maršruta plānošanā.

Jaunie QR kodi palīdzēs pasažieriem pašiem ātri un ērti rast atbildes uz viņu interesējošiem jautājumiem ar sava viedtālruņa palīdzību, norāda Zaķis.

Plašāku informāciju par Rīgas satiksmes piedāvātajiem pakalpojumiem, maršrutu sarakstiem, biļešu veidiem un citiem jaunumiem var saņemt interneta mājas lapā www.rigassatiksme.lv, sociālajos tīklos twitter, facebook, draugiem.lv vai zvanot pa bezmaksas tālruni 80001919.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!