Foto: LETA

Bijušais izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis, kurš šo amatu veselības stāvokļa dēļ atstāja aprīļa beigās, apstiprināts par tagadējā izglītības un zinātnes ministra Vjačeslava Dombrovska (RP) ārštata padomnieku, portālam "Delfi" apstiprināja ministra biroja vadītāja Anna Kononova.

Ķīlis būs izglītības ministra ārštata konsultants izglītības reformu jautājumos.

Nu jau bijušais ministrs jau dienā, kad amatā stājās Dombrovskis, izteicās, ka labprāt uzņemtos ārštata padomnieka pienākumus.

Ķīlis nav vienīgais Dombrovska ārštata padomnieks - ministru konsultē arī padomnieki sporta, inovācijas, juridiskajos, kā arī sabiedrības integrācijas jautājumos. Ārštata padomniekiem par šo darbu algu nemaksā, portāls "Delfi" noskaidroja Izglītības un zinātnes ministrijā.

Jau vēstīts, ka Ķīlis no izglītības un zinātnes ministra amata atkāpās aprīļa beigās veselības stāvokļa dēļ.

Ķīlis pēc stāšanas amatā ierosināja vērienīgas izglītības sistēmas reformas, kas sastapās ar lielu pretestību, it īpaši no Latvijas augstskolu vadības puses. Piemēram, Ķīlis piedāvāja mainīt augstskolu novērtēšanas sistēmu un vairs nepiešķirt finansējumu nekvalitatīvām studiju programmām, kā arī ierobežot šādu programmu pastāvēšanu.

Savukārt viņa pēctecis amatā Dombrovskis par prioritātēm nosaucis skolotāju motivācijas programmas īstenošanu, kā arī to, ka ir jāpanāk profesionālā izglītība pēc Vācijas parauga ciešā sadarbībā ar darba tirgu un jāīsteno augstākās izglītības kvalitātes celšana. Viņš uzsvēris, ka ir "citu metožu cilvēks", līdz ar to viņam atšķirībā no Ķīļa ar nozares spēlētājiem būšot vieglāk komunicēt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!