Foto: PantherMedia/Scanpix

Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) Sabiedriskā konsultatīvā padome (SKP) veidos īpašu ekspertu darba grupu, kas kopā ar NEPLP un Latvijas Radio (LR) vadību strādās pie sabiedriskā pasūtījuma projekta 2014.gadam pilnveidošanas, portāls “Delfi” uzzināja padomē.

SKP priekšsēdētājs Toms Meisītis norāda, ka sabiedriskā pasūtījuma izstrāde Latvijas sabiedriskajiem medijiem nereti tiek kritizēta saistībā ar nepietiekamu detalizāciju un izmērāmu rezultatīvo rādītāju trūkumu, kas neļauj pilnā mērā novērtēt, kā sabiedriskie mediji pārstāv un aizstāv dažādu sabiedrības grupu intereses un vērtības.

Ņemot vērā, ka SKP strādā 20 pārstāvji no mediju, izglītības, kultūras, zinātnes un cilvēktiesību organizācijām, SKP vēlas aktīvāk iesaistīties sabiedriskā pasūtījuma veidošanā LR un LTV, lai dotu savas rekomendācijas un pilnveidotu sabiedriskā pasūtījuma saturu un izstrādes gaitu, norāda Meisītis.

SKP izteikusi atbalstu LR satura pieejamības veicināšanā jauniešu auditorijā ar nolūku veicināt jauniešu piederības izjūtu Latvijai. 

SKP ir NEPLP padomdevējs, kura uzdevums ir nodrošināt sabiedrības līdzdalību sabiedriskā pasūtījuma izstrādāšanas procesā un citos būtiskos NEPLP darbības jautājumos. 

Jau vēstīts, ka NEPLP Sabiedriskās konsultatīvās padomes uzmanības centrā ir 2013. gada sabiedriskā pasūtījuma Latvijas Televīzijai un LR izvērtējums, kā arī priekšlikumu izstrāde 2014. gada sabiedriskajam pasūtījumam Latvijas Televīzijai un LR.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!