Foto: LETA

Latgales partijas mutiskā vienošanās par sadarbību ar "Reģionu aliansi" un Vidzemes partiju nebūtu jāuztver kā automātisks iespējamās sadarbības atteikums "Vienotībai", atzina Latgales partijas priekšsēdētājs, Preiļu mērs Aldis Adamovičs.

"Reģionālo partiju apvienības "Reģionu apvienības" izveide ir pirmais solis ceļā uz reģionu interešu aizstāvību. Vai Latgales partija sadarbosies ar centrālajām partijām un ar kurām tieši, lielā mērā būs atkarīgs no šo partiju nostājas reģionālās attīstības jautājumā. Šo nostāju lielā mērā var parādīt arī darbs pie nākamā gada budžeta izveides," teica Adamovičs.

Masu saziņas līdzekļos parādījušos informāciju par reģionālo partiju kopīgu startu Saeimas vēlēšanās Latgales partijas priekšsēdētājs raksturoja kā nedaudz pārspīlētu un atgādināja, ka lēmums vai un ar ko kopīgā sarakstā Saeimas vēlēšanās startēt Latgales partija, tiks pieņemts gada nogalē - novembrī, decembrī - partijas kopsapulcē.

Preiļu mērs norādīja, ka iesaistīties "Reģionu apvienības" darbībā plānots aicināt arī citas reģionālās partijas.

Jau ziņots, ka trīs lielāko reģionālo partiju - "Reģionu alianses", Latgales partijas un Vidzemes partijas līderi trešdien konceptuāli vienojušies par reģionālo partiju apvienības "Reģionu apvienība" veidošanu un kopīgu startu Saeimas vēlēšanās.

Kā iepriekš informēja partiju pārstāvji, jaunās apvienības mērķis ir veicināt reģionālo politisko spēku apvienošanos un kopīgi startēt 12.Saeimas vēlēšanās 2014.gadā. Jaunveidojamajai reģionālo partiju apvienībai aicina pievienoties arī citas reģionālās partijas, vēlētāju apvienības un reģionālos līderus.

Par ieceri veidot reģionālo partiju apvienību "Reģionu apvienība" ir vienojušies visu trīs partiju līderi, tai skaitā Andrejs Ence ("Reģionu alianse"), Aldis Adamovičs ("Latgales partija") un Guntis Gladkins ("Vidzemes partija"), tiekoties Rīgā trešdien, 21.augustā, pausts partijas pārstāvju paziņojumā presei.

Laikraksts "Diena" šorīt gan skaidro, ka šī iecere vēl jāatbalsta partiju kopsapulcēs un tikai tad varēs parakstīt dokumentu. Tāpat turpināšoties partiju sarunas ar "Vienotību", kas cer sadarboties ar reģionālajām partijām.

Trīs partiju līderi uzskata, ka kopīgi veidojamās "Reģionu apvienības" svarīgākais uzdevums ir kļūt par galveno Latvijas reģionu interešu aizstāvi Saeimā un valdībā, izveidojot pragmatisku dialogu ar pārējiem politiskajiem spēkiem.

"Pašvaldību vēlēšanās reģionālās partijas ieguva ļoti daudz mandātu. Vēlēšanu rezultāti nepārprotami norāda, ka reģionālo partiju popularitāte un ietekme pieaug," jau iepriekš, komentējot "Reģionu alianses" panākumus aizvadītājās pašvaldību vēlēšanās, teica partijas "Reģionu alianses" priekšsēdētājs un Babītes novada domes priekšsēdētājs Andrejs Ence.

Jau iepriekš tika prognozēts arī reģionālo partiju konsolidācijas procesa turpinājums pēc pašvaldību vēlēšanām un vienlaicīgi arī pirms 12.Saeimas vēlēšanām 2014.gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!