Foto: LETA

Reizē ar vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Edmunda Sprūdža (RP) demisijas paziņojumu par savu politisko demisiju būtu jāpaziņo arī Reformu partijas (RP) dibinātajam Valdim Zatleram, - tādu viedokli pauda Ventspils mērs Aivars Lembergs ("Latvijai un Ventspilij").

Pēc Lemberga domām, Zatlers politikā "de facto" jau esot demisionējis, bet tagad esot pienācis laiks to noformēt arī juridiski.

"Atbildība par to, ka tāds klauns kā Sprūdžs var būt premjera Valda Dombrovska (V) valdības loceklis un Zatlera partijas premjera kandidāts jeb lokomotīve, ir jāuzņemas Zatleram, tāpēc viņam reizē ar Sprūdžu būtu jāpaziņo par politisko demisiju," pārliecināts Lembergs.

"Otrs atbildīgais ir premjers Dombrovskis, bet, ja mērķis ir uzstādīt ilglaicīgas darbības rekordus, tad taktika turēt šādus personāžus valdībā laikam attaisnojas. Ja premjers būtu Andris Šķēle vai Aigars Kalvītis, tad diez vai tāda situācija būtu iespējama," uzskata Lembergs.

Ventspils mērs pauda pārliecību, ka Sprūdža paziņojums par demisiju ir novēlots un notiek brīdī "kad vircas bedre jau pilna". "Arī tas, ka demisionēt viņš plāno tikai no 1.decembra, liecina par gļēvulību," uzskata Lembergs.

Ventspils mērs atturējās no komentāriem par to, kuras partijas pārstāvim vajadzētu ieņemt vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra posteni, - tas esot pie varas esošo politiķu ziņā. Lembergs, vaicāts, vai viņam nebūtu iebildumu pret RP kandidātu šim ministra postenim, norādīja: "Viss ir atkarīgs no cilvēka. Es tajā partijā neredzu cilvēkus, kas būtu piemēroti šim amatam."

Jau ziņots, ka vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Sprūdžs nolēmis pamest ministra amatu ar šā gada 1.decembri. Ministrs šādu lēmumu pieņēmis, jo savu turpmāko profesionālo darbību nesaista ar politiku.

"Sākoties aktīvam 12.Saeimas priekšvēlēšanu ciklam, saprotu, ka mana izpratne par mērķiem un paveicamajiem uzdevumiem ministra amatā aizvien vairāk atšķirsies no Reformu partijai nepieciešamā kursa," skaidro ministrs.

Tāpēc turpmākajos mēnešos reformas, kas joprojām ir veicamas, nebūs populāras un nebūs arī iespējamas partneru atbalsta trūkuma dēļ, norāda politiķis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!