Foto: LETA

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Edmunda Sprūdža padomnieci juridiskajos jautājumos Ingu Antāni, kura paralēli darbam ministrijā bijusi arī Rīgas brīvostas pārvaldes (RBP) valdes locekle, Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) nolēmis sodīt vien ar mutisku aizrādījumu, portāls "Delfi" uzzināja birojā.

KNAB 10.jūlijā, izskatot administratīvā pārkāpuma lietas materiālus par Antāni, konstatēja, ka viņa nav ievērojusi likumā "Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā" noteiktos amata savienošanas ierobežojumus un noteiktos ienākumu gūšanas ierobežojumus. Proti, Antāne bez Ministru kabineta rakstveida atļaujas no 2012.gada 1.marta savienoja Rīgas brīvostas pārvaldes (RBP) valdes locekles amatu ar ministra padomnieces juridiskajos jautājumos amatu.

Likums "Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā" Antānei kā ministra padomniecei juridiskajos jautājumos nenosaka speciālos amatu savienošanas ierobežojumus, norāda KNAB. Savukārt Antānei kā RBP valdes loceklei ir saistoši šajā likumā noteiktie amatu savienošanas ierobežojumi.

KNAB secināja, ka minētā amata savienošana nav radījusi interešu konfliktu. Antānei kā valsts amatpersonai amatu savienošana bija pieļaujama, ja būtu saņemta Ministru kabineta rakstveida atļauja. Izskatot administratīvā pārkāpuma lietu, ņemts vērā apstāklis, ka Antāne sākotnēji bija saņēmusi RBP valdes nevis Ministru kabineta lēmumu par atļaujas saņemšanu valsts amatpersonas amata savienošanai RBP valdē ar VARAM ministra juridiskās padomnieces amatu.

Līdz lēmuma pieņemšanas brīdim Antāne par likuma "Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā" normu neievērošanu nav saukta pie administratīvās atbildības. KNAB konstatēja, ka Antāne pārkāpumu izdarījusi aiz neuzmanības, neapzinoties tālāko seku iestāšanos.

Administratīvā pārkāpuma lietā tika pieņemts lēmums izbeigt lietvedību par valsts amatpersonai noteikto ierobežojumu un aizliegumu pārkāpšanu, savienojot RBP valdes locekles valsts amatpersonas amatu ar VARAM ministra juridiskās padomnieces amatu un gūstot ienākumus no neatļautas amatu savienošanas, un atbrīvot Antāni no administratīvās atbildības, atzīstot minēto administratīvo pārkāpumu par maznozīmīgu un izsakot amatpersonai mutvārdu aizrādījumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!