Foto: LETA

Saeimas Prezidijs pirmdien, 16.septembrī nolēma, ka bijušā deputāta Ingmāra Čaklā (V) divu septembra sēžu kavējumi ir atzīstami par neattaisnotiem.

Šāds lēmums pieņemts, jo Čaklais nebija iesniedzis savu kavējumu attaisnojošus dokumentus. Kā skaidroja Saeimas sekretāra biedrs Jānis Vucāns (ZZS), tad Čaklajam atvilkums veidos 40% no mēnešalgas.

Čaklais Saeimas Prezidijam 8.augustā iesniedza iesniegumu par deputāta pilnvaru nolikšanu. Atbilstoši Saeimas Kārtības rullim deputāts turpina pildīt amata pienākumus līdz viņa vietā stājas vēlēšanās no tā paša vēlētāju saraksta atbilstošajā vēlēšanu apgabalā nākamais lielāko balsu skaita ieguvušais kandidāts,  informēja Saeimas Preses dienestā.

Uz šī pamata Saeima 12.septembrī apstiprināja deputātu pilnvaras Lienei Liepiņai (V), kas 2011.gada Saeimas ārkārtas vēlēšanās startēja no "Vienotības" saraksta Vidzemes vēlēšanu apgabalā. Tādējādi Čaklais bija deputāta amatā līdz 12.septembrim, bet bez attaisnojoša iemesla neapmeklēja ne 5.septembra, ne arī 12.septembra sēdi.

Ņemot to vērā, Saeimas Prezidijs lēma saskaņā ar Kārtības rulli par katru kavēto sēdi atvilkt 20% no deputāta mēnešalgas.

Čaklais bija deputāta amatā līdz 12.septembrim, un par šo laiku viņam tiks sagatavots algas aprēķins un attiecīgi atvilkts sods par divu sēžu kavēšanu. Aprēķinātās algas apmērs ir pietiekams, lai no tā pilnā apmērā varētu atvilkt sodu par sēžu kavējumiem, norādīja Preses dienestā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!