Foto: AFP/Scanpix

Pirmajā konkursā nav izdevies atrast piemērotāko Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības (ES) Padomē logo, informē Latvijas prezidentūras sekretariāta preses pārstāve Lāsma Lapinska.

Prezidentūras sekretariāts metu konkursā kopā saņēma 54 pieteikumus, no kuriem 45 atbilda metu konkursa nolikumam un tika virzīti tālākai vērtēšanai. Konkursā bija aicināti piedalīties dizaina vai grafikas profesionāļi ar pieredzi vizuālās identitātes mākslinieciskā risinājuma izveidē. Savu viedokli par iesniegtajiem metiem mēneša garumā varēja paust arī sabiedrība, un kopumā tika saņemtas aptuveni 5000 balsis.

Konkursā labākais darbs netika izvēlēts, tāpēc Latvijas prezidentūras ES Padomē sekretariāts turpinās darbu pie logo izvēles. Vienlaikus komisija vienojās piešķirt divas trešās vietas metiem, kas žūrijas un sabiedrības vērtējumā ieguva vislielāko punktu skaitu.

Konkursā trešās vietas tika piešķirtas metam ar nosaukumu "Viens par visiem, visi par vienu", kuru bija izstrādājusi SIA "Young & Hungry", kā arī metam ar nosaukumu "Lielvārde 2015 EU", kura autors ir Dagnis Skurbe. Abi meti ieguva visaugstāko žūrijas komisijas vērtējumu. Mets ar nosaukumu "Lielvārde 2015 EU" ieguva arī vislielāko balsu skaitu sabiedrības balsojumā. Abi trešās vietas ieguvēji saņems prēmiju 800 latu apmērā pirms nodokļu nomaksas.

Kā atzina žūrijas komisija, lai gan daudzi iesniegtie darbi bija augstvērtīgi tehniskajā izpildījumā, tomēr saturiskais uzdevums - vienlaicīgi ietvert prezidentūras būtību un Latvijas piederību ES valstu saimei - neesot pilnīgi izpildīts. Tādēļ komisija vienojās, ka neviens no iesniegtajiem darbiem nav atzīstams par uzvarētāju.

Logo metus vērtēja profesionāla vērtēšanas komisija, kurā līdzās augstāko valsts institūciju pārstāvjiem darbojas nozares profesionāļi. Sekretariāts sadarbībā ar žūrijas komisiju tuvākajā laikā pieņems lēmumu par turpmāko rīcību prezidentūras logo izveidei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!