Foto: LETA
Aptuveni 11 miljonus latu vērto radiosakaru ierīču iepirkuma līgumu Iekšlietu ministrija (IeM) plāno noslēgt līdz 4.decembrim, savukārt piedāvājums pretendentam ir jāiesniedz līdz 23.oktobrim, aģentūra LETA uzzināja IeM Informācijas centrā (IC).

Kā ziņots, rāciju iegādei IeM nerīko konkursu, turklāt iepirkuma dokumentācijai ir ierobežotas pieejamības statuss. Par jaunās aparatūras iegādi IeM pagaidām risina sarunas vienīgi ar ASV kompāniju "Motorola", tikmēr konkurenti pauduši bažas, ka tādējādi IeM vadībā kāds lobē "Motorolas" intereses, iepriekš vēstīja TV3 raidījums "Nekā personīga".

Lai runātu par plānoto radiosakaru ierīču iepirkumu, vēlāk IeM pārstāvji tika uzaicināti uz Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēdi, kas daļēji tika pasludināta par slēgtu.

IeM valsts sekretāre Ilze Pētersone-Godmane toreiz paskaidroja, ka nedz ministrs, nedz IeM darbinieki neesot ieinteresēti lobēt kāda uzņēmuma intereses. Viņa piebilda, ka nav pareizi bez pierādījumiem izteikt apgalvojumus, kas mazina uzticību valsts pārvaldei.

IeM IC priekšnieks Jānis Rītiņš norādīja, ka IeM radiosakaru sistēma ir jāmodernizē, jo pašlaik tās tehniskā bāze ir novecojusi. Jaunu rāciju iegādes projekta sagatavošanas gaita esot norisinājusies caurskatāmi, ko apliecinot publiski pieejamā informācija par valdībā un izpildvaras līmenī pieņemtajiem lēmumiem.

"Sakaru tirgū būtībā ir divi lieli spēlētāji. Viens ir "Tetra", otrs - "APCO". Katrs strādā savā standartā. "APCO" lielākais spēlētājs ir "Motorola". Nav lietderīgi organizēt konkursu pie ierobežota tirgus spēlētāju skaita," iepriekš raidījumam "Nekā personīga" skaidroja IeM IC eksperts Artis Jurkevics.

Ministru kabinets 2012.gada martā akceptēja "APCO" sistēmas izmantošanu. Arī 2013.gada oktobrī Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas rīkotajā ekspertu sanāksmē tika atbalstīts izvēlētais tehniskais risinājums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!