Foto: LETA

Starp skolotājiem valda liela nevienlīdzība, jo trešdaļa skolotāju saņem vairāk nekā 550 latus pirms nodokļu nomaksas, taču vēl trešdaļa - mazāk par 280 latiem lielu algu, ceturtdien, kad gaidāms pedagogu pikets pie Saeimas, intervijā Latvijas Radio sacīja izglītības un zinātnes ministrs Vjačeslavs Dombrovs (RP).

Lielākas algas skolotāji saņem lielajās skolās, kurās ir daudz bērnu, bet mazo lauku skoliņu pedagogu atalgojums ir krietni mazāks, radio skaidroja ministrs. Dombrovskis sacīja, ka ir grūti sameklēt citu nozari, kurā valdības vārdi tik ļoti nesakrīt ar darbiem, jo esot virkne neizpildītu likumu, kas nosaka obligātu finansējuma pieaugumu nozarei. "Grūti pateikt, kāpēc mums izglītība ir prioritāte vairāk vārdos, nekā darbos," radio sacīja ministrs.

"Es sapratu jūs sāpi, šīs sistēma ir sarežģīta un netaisnīga. Es respektēju jūs izvēli paust neapmierinātību arī likumdevējiem. Bet lūdzu arī saprast, ka panāktais rezultāts nav izcils, bet ir labs. Šis ir visstraujākais palielinājums kopš krīzes laika," pie piketēt sanākušajiem pedagogiem radio vērsās ministrs. Dombrovskis sacīja, ka vienīgais ceļš, kā nodrošināt skolotājiem lielāku atalgojumu, ir strukturālās reformas.

Jau vēstīts, ka pedagogi un zinātnieku ceturtdien pie Saeimas pulcējas uz piketu.

Izglītības un zinātnes ministrija piedāvā pedagogu zemākās mēneša darba algas likmes paaugstināt līdz 295 latiem, bet pedagogu arodbiedrība vēlas palielinājumu līdz 310 latiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!