Foto: F64

Nekādi pielikumi nākamā gada budžetā vairs reāli nav iespējami, taču skolotāju protests pret to nāk tieši laikā, intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" sacīja Valsts prezidents Andris Bērziņš.

Prezidents sacīja, ka skolotājiem ir jāpasakās par ieguldīto darbu bērnu izglītībā, uzsverot – bērnu sasniegumi liecina par labu pedagogu darbu. "Protests ir īsti laikā, pasakot, ka ar tādu muļķošanu rezultāta vairs nebūs," intervijā sacīja prezidents. Bērziņš gan atzina, ka nākamā gada budžetā izmaiņas vairs nav reālas, taču nākotnē būs jādomā, ko darīt izglītībā, zinātnē.

Bērziņš pieļāva, ka jautājumu sakārtošanā būtu nepieciešamas reformas. Prezidents arī bilda, ja nav skolas, tad nav pamata būt arī tai apdzīvotajai vietai, jo skola ir visas Latvijas attīstības pamats. "Protests drīzāk ir skaidrs rādītājs tiem nākamajiem, kas nāks, ka šis jautājums ir jārisina radikāli. Es pieļauju, ka pat varētu būt nevis reģionālās attīstības ministrija, bet izglītības un attīstības ministrija, jo izglītība ir Latvijas attīstības pamats," sacīja prezidents.

Kopumā nākamā gada budžeta projektu Bērziņš vērtēja kā saprātīgu un atbilstošu esošajai valsts finanšu situācijai.

Jau vēstīts, ka ceturtdienas rītā uz piketu pie Saeimas pulcējas pedagogi no visas Latvijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!