Foto: LETA
Kukuļdošanā apsūdzētā un no amata atstādinātā Finanšu ministrijas (FM) ierēdņa, kādreizējā Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas kriminālpārvaldes vadītāja Vladimira Vaškeviča aizstāvji plāno sūdzēt tiesā Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas vadītāju, deputātu Ainaru Latkovski ( V) par viņa ierakstu mikroblogošanas vietnē “Twitter”.

Vaškeviča aizstāvjus saniknojis Latkovska ieraksts, kas sekojis Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) trešdienas, 30.oktobra, paziņojumam par kriminālprocesu pret vairākām VID Muitas Kriminālpārvaldes amatpersonām par 4000 eiro kukuļa pieņemšanu.

Latkovskis, neskatoties uz savu amatpersonas statusu, savā „Twitter" kontā ierakstījis, ka „KNAB pieķertās Muitas Kriminālpārvaldes amatpersonas „esot Vaškeviča cilvēki, kuri turpinājuši pildīt bijušā šefa pasūtījumus"", norāda Vaškeviča advokāts Oskars Rode.

Pēc viņa sniegtās informācijas, pašlaik tiek gatavots pieteikums, lai civiltiesiskā kārtā vērstos pret Latkovski par personas godu un cieņu aizskarošas un nepatiesas informācijas izplatīšanu publiskajā telpā.

Rode uzsver, ka "visi apgalvojumi par Vladimira Vaškeviča saistību ar nule aizturētajām VID Muitas Kriminālpārvaldes amatpersonām ir politiska spekulācija, lai ļaunprātīgi manipulētu ar sabiedrības domu". Rode kategoriski noraida jebkādu Vaškeviča saistību ar KNAB aizturētajiem VID Muitas Kriminālpārvaldes darbiniekiem, jo viņa klientam "nav nekādu saistību ar VID Muitas Kriminālpārvaldi jau piecus gadus, ar VID - jau trīs gadus".

Jau vēstīts, ka KNAB šā gada septembrī uzsācis kriminālprocesu saistībā ar iespējamu VID Muitas kriminālpārvaldes amatpersonu kukuļošanu. Divi VID darbinieki kukuļa nodošanas brīdī arī aizturēti, informē birojs.

Pirmstiesas izmeklēšanas laikā iegūto pierādījumu kopums dod pamatu KNAB izmeklētājam uzskatīt, ka VID Muitas kriminālpārvaldes amatpersonas, izmantojot starpniekus, pieprasījušas kukuli, lai nodrošinātu labvēlīga lēmuma pieņemšanu Muitas kriminālpārvaldes lietvedībā esošajā kriminālprocesā iesaistītajai personai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!