Foto: LETA

Tieslietu ministrs Jānis Bordāns uzskata, ka politiķa "aizmugure" ir sabiedrība, kas dod spēku, piektdien preses konferencē par turpmākajiem savas darbības virzieniem izteicās ministrs.

Bordāns par galvenajām reformām savā darbībā nosauca tiesu varas jomu, soda izpildes jautājumus, kā arī uzņēmējdarbības vides sakārtošanu. Tomēr Bordāns uzsvēra, ka liela uzmanība ir jāpievērš arī pašai tieslietu sistēmas struktūrai, norādot, ka ir jāveic Tieslietu ministrijas un pārraudzības iestāžu struktūras izvērtējums.

Pēc ministra domām, nozīmīgākais būtu palielināt profesionālās ētikas nozīmi tiesnešu, zvērinātu advokātu, notāru un tiesu izpildītāju vidū, uzsverot, ka ētikas jautājumus nevajag trivializēt tikai attiecībā uz tiesnešu darbu.

Jautāts par jauno parlamentāro sekretāru, Bordāns norādīja, ka par to viņš lems tuvākajā laikā, būdams pārliecināts, ka atradīs ļoti piemērotu kandidātu ar pieredzi darbā ar parlamentu, tomēr Bordāns vēl nav gatavs nosaukt konkrētu kandidātu.

Jau ziņots, ka Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V) pagaidām neprasīs tieslietu ministra Bordāna demisiju, jo uzskata, ka ir svarīgi turpināt virzīt ministra pieteiktās reformas, par ko paredzēts vienoties koalīcijas darba grupā.

Savukārt, ņemot vērā Ministru prezidenta lēmumu pagaidām neprasīt tieslietu ministra demisiju, nacionālā apvienība paziņojusi, ka koalīcijas līgums vairs nav spēkā. Pēc tikšanās ar premjeru VL-TB/LNNK līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars žurnālistiem sacīja, ka koalīcijas līgums patlaban nedarbojas. "Vai mēs nākotnē nonāksim pie jaunās situācijas, pie tā, ka šis koalīcijas līgums darbosies, - tas ir nākotnes jautājums," norādīja Dzintars.

Dombrovskis pēc tikšanās ar nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) žurnālistiem sacīja, ka ir spēkā koalīcijas līgums, kas paredz, ka Tieslietu ministrija (TM) ir nacionālās apvienības pārziņā. "Šo uzstādījumu esmu gatavs respektēt, bet tajā pašā laikā ir svarīgi redzēt to, kādā veidā tiek nodrošināta ministra pieteikto reformu virzība," norādīja premjers.

Nolemts izveidot koalīcijas darba grupu, kurā Bordāns prezentēs reformu piedāvājumu, lai maksimāli ātrā laikā varētu lemt par šo izmaiņu virzību.

Rosināt Saeimas balsojumu par neuzticības izteikšanu Bordānam nacionālā apvienība neplāno.

Kā ziņots, VL-TB/LNNK 1.novembrī vērsās pie Ministru prezidenta, informējot par plāniem atbilstoši koalīcijas līgumam atsaukt tieslietu ministru Jāni Bordānu, jo partijas TB/LNNK 1.novembra valdes sēdē tika pieņemts lēmums izslēgt Bordānu no partijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!