Foto: LETA
Nav nekādu indikāciju tam, ka Valda Dombrovska (V) lēmums atkāpties no Ministru prezidenta amata būtu pieņemts savtīgu interešu nolūkos, uzskata politikas eksperts un biedrības "Eiropas kustība Latvijā" prezidents Andris Gobiņš.

Gobiņš domā, ka Dombrovska atkāpšanās ir vistiešāk saistīta ar Zolitūdes traģēdiju. "Redzot viņa aizkustinājumu [..], man liekas, tikai kaut kāds galīgi dīvains ciniķis varētu apgalvot, ka tur ir kaut kādas savtīgas vai citas intereses," sarunā sacīja Gobiņš.

"Visi meklē Zolitūdes traģēdijā vainīgo un viens otrs gudrinieks jau ir nosaucis visdažādākos cilvēkus, tai skaitā arī Dombrovski kā kaut kādā veidā līdzvainīgu. Ir pilnīgi skaidrs, ka šie uzbrukumi, bakstīšanas un tā tālāk būtu pieauguši nākamās nedēļās un mēnešos un ka tas būtu apgrūtinājis valdības darbu," piebilda eksperts.

Vienlaikus Gobiņš norāda, ka šādu soli no premjera negaidīja. "Pārsteigums. Noteikti ne pirmais vārds, kas ienāk prātā, domājot par atbildīgiem cilvēkiem," viņš teica, piebilstot, ka šāds solis nenāk par labu Eiropas līmeņa amatiem.

Vaicāts, vai, ņemot vērā minēto, būtu nepieciešamas Saeimas ārkārtas vēlēšanas, Gobiņš teica, ka "tas ir krietni, krietni, krietni par tālu domāts".

Kā ziņots, uzņemoties politisko atbildību par traģēdiju Zolitūdē, Ministru prezidents Dombrovskis nolēmis demisionēt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!