Foto: DELFI



Iespējams, nacionālu motīvu dēļ, Rīgā pagājušajā pirmdienā piekauts kāds Ziepniekkalna sākumskolas audzēknis, kurš kopā ar draugu pēc skolas nodarbībām devies pikoties, otrdien vēsta Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums "Panorāma".

Kā vēsta LTV, zēna tēvs paudis bažas, ka šim kautiņam bijis nacionāls raksturs. LTV informē, ka Ziepniekkalna sākumskolā mācību valoda ir latviešu, bet 95.vidusskolā - krievu. Kad abi zēni pikojušies, garām gājis bariņš 95.vidusskolas skolēnu, kuri ar saukli "sitiet latviešus" metušies apmētāt viņus ar sniegu un ledus gabaliem. Mūkot no uzbrucējiem, zēns iebēdzis kāda nama kāpņutelpā, bet, kad pavēris durvis, viņam sejā iemests ledus gabals un tā salauzts deguns, tāpēc puisim nācies ārstēties slimnīcā.

Rīgas 95.vidusskolā uzvērts, ka tas bijis tikai incidents, jo ikdienā attiecības starp abām skolām esot draudzīgas, vēsta LTV.

Mediķi par notikušo informējuši policiju, kas jau atpazinusi vairākus iespējamos vainīgos. Tā kā jaunieši vēl nav sasnieguši attiecīgo vecumu, viņus nevar sodīt.

Patlaban ar notikušā vaininiekiem strādā skolas sociālais pedagogs.

Tāpat LTV norāda, ka attiecībā uz ārpus skolas aktivitātēm un komunikāciju, tieši vecākiem vairāk vajadzētu stāstīt saviem bērniem par to, kā komunicēt.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!