Foto: LETA

Labākais būtu nominēt jaunu Ministru prezidenta kandidātu vēl pirms Ziemassvētkiem, taču maz ticams, ka reāls ministru prezidenta kandidāts tiks nosaukts ātrāk par šo sestdienu, ceturtdien intervijā LNT raidījumā "900 sekundes" teica valsts prezidents Andris Bērziņš.

Bērziņš uzsvēra, ka, attiecībā uz jauna premjera kandidāta izvēli, būtu nepieciešams "šo procesu noslēgt līdz Ziemassvētkiem".

Kā nākamā premjera darāmos darbus Bērziņš nosauca eiro stabilizācijas mehānismu izstrādi, jautājumus, kas saistīti ar Zolitūdes traģēdiju un citus.

Viņš izteica cerību, ka izvirzītais kandidāts saņems atbalstu. "Es ceru, ka neparādīsies tāds, kuram šis atbalsts nebūs," sacīja prezidents.

Bērziņš atzīmēja, ka viņam padomā ir viens cilvēks, kura uzvārds ir starp publiski nosauktajiem premjera amatam. 

Uz jautājumu, vai rēķinās ar to, ka varētu tikt rosināta viņa atlaišana, Valsts prezidents sacīja, ka šobrīd viņa uzdevums ir strādāt kopā ar partijām un nodrošināt jaunas valdības veidošanu. Atbilstoši likumdošanai atlaišana esot iespējama, taču prezidentu tas neatturēšot "rīkoties loģiski un objektīvi".

Taujāts par Zolitūdes traģēdijas seku izmeklēšanas sabiedrisko komisiju, Bērziņš sacīja, ka viņam neviens "šobrīd nevar izskaidrot, kur tas sabiedriskais ir šajā komisijā".

Viņš pauda pārliecību, ka sabiedrībā ir pietiekami aktīvi, zinoši cilvēki, kas varētu veidot patiešām sabiedrisku komisiju. Tajā vajadzētu būt kvalificētam, kaut pensionētam celtniekam, kam ir sabiedrības uzticība.

Tomēr ir grūti atrast veidu, lai komisijā būtu pārstāvētas visas grupas, tostarp cietušie un bojā gājušo tuvinieki.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!