Foto: LETA
Bijušā Saeimas deputāta Ingmāra Čaklā kundzei, notārei Dacei Čaklajai būs jāsamaksā valstij vairāk nekā 85 000 eiro saistībā ar Valsts ieņēmumu dienesta (VID) konstatētajiem pārkāpumiem saimnieciskajā darbībā. To paredz Administratīvās rajona tiesas spriedums.

Tiesa Čaklās interesēm nelabvēlīgo spriedumu pieņēmusi 9.janvārī, taču viņa to vēl 30 dienu laikā var apstrīdēt Administratīvajā apgabaltiesā, portāls "Delfi" uzzināja tiesā.

Iepriekš notāri Čaklo no amata lūdza atcelt Zvērinātu notāru padome. Medijos izskanējis, ka viņa daudzus gadus izmantojusi sava vīra firmas "Divas puses" pakalpojumus dažādām konsultācijām, sabiedrisko attiecību un tulkošanas pakalpojumiem. Radušās bažas, ka šādi notikusi nodokļu optimizācija.

Pats Čaklais, kurš vairāk nekā piecus gadus bija sievas biroja vadītājs, bija pārliecināts, ka viņš un sieva visu darījuši likumīgi. Ja arī pārkāpumi bijuši, tad iespējams tikai grāmatvedībā.

Čaklā notāres amatā Rīgas apgabaltiesas darbības teritorijā Rīgā tika iecelta 2003.gada 17.septembrī. Tieslietu ministrija Čaklo no notāres amata atstādināja 2012.gada novembrī. Viņa atstādināšanu apstrīdēja tiesā.

Pats Čaklais uz darbu Saeimā vairs nenāca kopš 2013.gada pavasara sesijas un parlamentā klīda runas, ka ievērojamo parādsaistību dēļ deputāts nolēmis pamest Latviju.

Jau Iepriekš Čaklais pieļāva iespēju, ka rudens pusē varētu nolikt deputāta mandātu, lai viņa vietā "Vienotības" frakcijā varētu nākt cits deputāts. To viņš arī izdarīja.

Pērnā gada 12.septembrī Saeima apstiprināja parlamenta deputāta mandātu no "Vienotības" saraksta ievēlētajai Lienei Liepiņai, kura Saeimā ieņems deputāta vietu, kuru iepriekš ieņēma deputāta mandātu nolikušais Čaklais.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!