Foto: LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks ir gandarīts par sadarbību ar pašreizējo savas vietnieces pienākumu izpildītāju Lienīti Šikori.

Streļčenoks šodien žurnālistiem pēc KNAB Sabiedriskās konsultatīvās padomes sēdes atzina, ka ar iepriekšējo vietnieci Jutu Strīķi vairākus jautājumus nevarēja mēnešiem atrisināt, taču ar pienākumu izpildītāju Šikori tas noticis pāris dienu laikā.

KNAB priekšnieks ir pārliecināts, ka pēc Strīķes atbrīvošanas korupcijas apkarošanas rezultāti kvalitātes un kvantitātes ziņā nemazināsies, jo birojā strādā pietiekami profesionālas personas.

Vaicāts, kā rīkosies, ja premjers Valdis Dombrovskis (V) vēlreiz atcels lēmumu par Strīķes atbrīvošanu, KNAB priekšnieks sacīja, ka par to viņam nav komentāru. "Uzskatu, ka šis jautājums ir jārisina tiesai," uzsvēra Streļčenoks.

Jau ziņots, ka KNAB priekšnieks Streļčenoks otrdien atkārtoti uzteicis darbu savai vietniecei. Strīķe atbrīvota no ieņemamā amata saistībā ar to, ka viņa ir zaudējusi darba devēja uzticību.

Pirmo reizi KNAB priekšnieks Strīķi no amata atbrīvoja pērn 20.decembrī, tomēr Dombrovskis šā gada 7.janvārī atcēla Streļčenoka rīkojumu. Juristi, Dombrovska uzdevumā izvērtējot dokumentus, konstatēja, ka Streļčenoka lēmums bija prettiesisks.

KNAB amatpersonu un darbinieku arodbiedrība lūgs premjeram Dombrovskim izvērtēt Streļčenoka lēmuma tiesiskumu par Strīķes atkārtotu atbrīvošanu no amata. Šādu lēmumu šonedēļ pieņēma arodbiedrības valde. Vēl pirms arodbiedrības lēmuma premjera preses sekretārs Mārtiņš Panke aģentūrai LETA teica, ka pēc Streļčenoka rīkojuma saņemšanas to atkal izvērtēs valdības juristi.

Ziņots arī, ka Izmeklēšanas nodaļas vadītāja Šikore bija viena no pieciem KNAB nodaļu vadītājiem, kuri pērn oktobrī nosūtīja vēstuli Ministru prezidentam, aicinot nekavējoties izveidot komisiju, kas izvērtētu iemeslus Streļčenoka atbrīvošanai no amata. Šie KNAB nodaļu vadītāji uzskatīja, ka Streļčenoks birojā nodarbojas ar mērķtiecīgu destruktīvu tirāniju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!