Foto: F64

Esošais ministru prezidents Valdis Dombrovskis ("Vienotība") Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadītājam Jaroslavam Streļčenokam lūgs paskaidrot viņa vietnieces Jutas Strīķes otrreizējo atbrīvošanu no amata, aģentūrai BNS pastāstīja premjera preses sekretārs Mārtiņš Panke.

Lūgums sniegt informāciju par atbrīvošanu no amata tiks birojam nosūtīts tuvākajā laikā.

Viņš gan skaidroja - ņemot vērā, ka Dombrovskis amatā ilgi vairs neuzkavēsies, lēmumu par to, vai KNAB šefa rīkojums par Strīķes atbrīvošanu no amata or atceļams, visticamāk, pieņems pašreizējā premjera amata kandidāte Laimdota Straujuma.

KNAB pārstāve Inta Šaboha aģentūrai BNS pastāstīja, ka Strīķe kopš atkārtotas atbrīvošanas no amata birojā vairs neuzturas un viņas pienākumus pilda Lienīte Šikore. Šikore Strīķes pienākumus pildīja arī laikā, kad Strīķe no amata tika atbrīvota pirmo reizi.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka Streļčenoks no amata atkārtoti atbrīvojis Strīķi. Pirmo KNAB šefa rīkojumu par Strīķes atbrīvošanu premjers atcēla.

Šāds lēmums pieņemts, ņemot vērā to, ka Strīķe savā darbībā ilglaicīgi un sistemātiski bija pieļāvusi normatīvo aktu un pārvaldes principu pārkāpumus, neizpildot iestādes vadītāja rīkojumus un darba uzdevumus vai izpildot tos pretēji iestādes vadītāja norādēm, tai skaitā Strīķe ilglaicīgi neizpildīja iestādes vadītāja rīkojumus par informācijas sniegšanu un sistemātiski nesniedza informāciju vai sniedza nepilnīgu informāciju iestādes vadītājam par KNAB lietvedībā esošu krimināllietu un operatīvās uzskaites lietu virzību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!